FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 922
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Buseuri cu nuci

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Buseuri cu nuci

 Q:   Intreaba despre Buseuri cu nuci       
Buseuri cu nuciIngrediente:

Făină 900 g, unt 800 g, oţet 9° 10 ml, sare., ouă 2 buc. Crema: nuci 400 g, pesmet 250 g, coajă rasă de lămaie 30 g, zahăr 400 g, zahăr vanilat 1 plic. Sirop: zahăr 400 g, coajă rasă de lămaie 10 g.

Mod de preparare:

Din 800 g făină, apă, oţet şi puţină sare se prepară o cocă consistentă, se lasă să se odihnească 30 min., apoi se întinde pe o planşetă. Untul se amestecă cu 100 g făină şi se întinde pe întreaga suprafaţă a aluatului. Se îndoaie marginile aluatului spre interior, se împătureşte în patru şi se întinde din nou cu sucitorul. Se lasă la rece 15 min., apoi se repetă operaţia de încă 3- 4 ori. Se opăreşte pesmetul cu un sirop de zahăr, se adaugă zahărul vanilat, coaja rasă de lămaie şi nucile (jumătate tocate cu cuţitul şi jumătate măcinate). Se întinde foietajul crud, se taie în ştraifuri lungi, cu lăţimea de 12 cm, se aşează umplutura pe una din laturile lungi, se rulează, se ung rulourile pe deasupra cu ou, se taie bucăţi cu ajutorul unui cuţit cu lamă caldă, se aşează în tăvi şi se coc la un foc potrivit. Din zahăr, coajă rasă de lămaie şi apă se prepară un sirop, cu care se însiropează buşeurile înainte de a se răci.


Tag-uri: foietaj, nuci, pesmet, lamaie



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 19 November '08


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :