Statistics:
Visits: 1,004 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Baclava
Q: | Intreaba despre Baclava |
Ingrediente:
Foi de plăcintă sau foi pentru ştrudel 500 g, zahăr 500 g, miere 100 g, nuci 500 g, unt 250 g, pesmet alb 50 g, zahăr vanilat 2 plicuri.
Mod de preparare:
Foile de plăcintă sau foile pentru ÅŸtrudel se taie în bucăţi de mărimea tăvii de baclava. Tăvile de baclava tradiÅ£ionale au pereÅ£i drepÅ£i ÅŸi două minere, dar în lipsa acestora se pot fotosi tăvi de cuptor cositorite. Umplutura se prepară din 250 g zahăr, care se amestecă cu 400 g nuci tocate cu cuÅ£itul, 100 g nuci trecute prin maÅŸină, 1 plic de zahăr vanilat ÅŸi 50 g pesmet alb. Siropul se prepară din restul de zahăr, 1 plic de zahăr vanilat ÅŸi 350 g apă. Se unge tava cu unt, se aÅŸează în tavà „Æ’ trei foi stropite între ele cu unt topit, se presară pe deasupra o lingură de umplutură, se pune pe altă foaie, se stropeÅŸte cu unt ÅŸi se presară din nou cu nuci ÅŸi se continuă operaÅ£ia, pană se termină nucile. Pe deasupra se aÅŸează alte trei foi frumoase stropite între ele cu unt. Se porÅ£ionează baclavaua cu un cuÅ£it foarte ascuÅ£it ÅŸi muiat în ulei fierbinte, tăindu-se pătrate sau dreptunghiuri. Se stropeÅŸte baclavaua cu unt, iar restul de unt se toarnă pe margini ÅŸi de-a lungul tăieturilor. Se dă tava la cuptor la un foc domol. Cand este gata, se toarnă peste baclava siropul ÅŸi se dă tava din nou la cuptor ca să fiarbă cateva minute cu siropul.
Foi de plăcintă sau foi pentru ştrudel 500 g, zahăr 500 g, miere 100 g, nuci 500 g, unt 250 g, pesmet alb 50 g, zahăr vanilat 2 plicuri.
Mod de preparare:
Foile de plăcintă sau foile pentru ÅŸtrudel se taie în bucăţi de mărimea tăvii de baclava. Tăvile de baclava tradiÅ£ionale au pereÅ£i drepÅ£i ÅŸi două minere, dar în lipsa acestora se pot fotosi tăvi de cuptor cositorite. Umplutura se prepară din 250 g zahăr, care se amestecă cu 400 g nuci tocate cu cuÅ£itul, 100 g nuci trecute prin maÅŸină, 1 plic de zahăr vanilat ÅŸi 50 g pesmet alb. Siropul se prepară din restul de zahăr, 1 plic de zahăr vanilat ÅŸi 350 g apă. Se unge tava cu unt, se aÅŸează în tavà „Æ’ trei foi stropite între ele cu unt topit, se presară pe deasupra o lingură de umplutură, se pune pe altă foaie, se stropeÅŸte cu unt ÅŸi se presară din nou cu nuci ÅŸi se continuă operaÅ£ia, pană se termină nucile. Pe deasupra se aÅŸează alte trei foi frumoase stropite între ele cu unt. Se porÅ£ionează baclavaua cu un cuÅ£it foarte ascuÅ£it ÅŸi muiat în ulei fierbinte, tăindu-se pătrate sau dreptunghiuri. Se stropeÅŸte baclavaua cu unt, iar restul de unt se toarnă pe margini ÅŸi de-a lungul tăieturilor. Se dă tava la cuptor la un foc domol. Cand este gata, se toarnă peste baclava siropul ÅŸi se dă tava din nou la cuptor ca să fiarbă cateva minute cu siropul.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 19 November '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :