FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,072
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Baclava

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   pasare   orez   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   pesmet   otet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Baclava

 Q:   Intreaba despre Baclava       
Baclava Ingrediente:

Foi de plăcintă sau foi pentru ştrudel 500 g, zahăr 500 g, miere 100 g, nuci 500 g, unt 250 g, pesmet alb 50 g, zahăr vanilat 2 plicuri.

Mod de preparare:

Foile de plăcintă sau foile pentru ştrudel se taie în bucăţi de mărimea tăvii de baclava. Tăvile de baclava tradiţionale au pereţi drepţi şi două minere, dar în lipsa acestora se pot fotosi tăvi de cuptor cositorite. Umplutura se prepară din 250 g zahăr, care se amestecă cu 400 g nuci tocate cu cuţitul, 100 g nuci trecute prin maşină, 1 plic de zahăr vanilat şi 50 g pesmet alb. Siropul se prepară din restul de zahăr, 1 plic de zahăr vanilat şi 350 g apă. Se unge tava cu unt, se aşează în tavă trei foi stropite între ele cu unt topit, se presară pe deasupra o lin gură de umplutură, se pune pe altă foaie, se stropeşte cu unt şi se presară din nou cu nuci şi se continuă operaţia, pană se termină nucile. Pe deasupra se aşează alte trei foi frumoase stropite între ele cu unt. Se porţionează baclavaua cu un cuţit foarte ascuţit şi muiat în ulei fierbinte, tăindu-se pătrate sau dreptunghiuri. Se stropeşte baclavaua cu unt, iar restul de unt se toarnă pe margini şi de-a lungul tăieturilor. Se dă tava la cuptor la un foc domol. Cand este gata, se toarnă peste baclava siropul şi se dă tava din nou la cuptor ca să fiarbă cateva minute cu siropul.


Tag-uri: baclava, desert, strudel, nuci



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 19 November '08


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :