FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,004
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Baclava

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   pasare   orez   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   pesmet   otet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Baclava

 Q:   Intreaba despre Baclava       
Baclava Ingrediente:

Foi de plăcintă sau foi pentru ştrudel 500 g, zahăr 500 g, miere 100 g, nuci 500 g, unt 250 g, pesmet alb 50 g, zahăr vanilat 2 plicuri.

Mod de preparare:

Foile de plăcintă sau foile pentru ÅŸtrudel se taie în bucăţi de mărimea tăvii de baclava. Tăvile de baclava tradiÅ£ionale au pereÅ£i drepÅ£i ÅŸi două minere, dar în lipsa acestora se pot fotosi tăvi de cuptor cositorite. Umplutura se prepară din 250 g zahăr, care se amestecă cu 400 g nuci tocate cu cuÅ£itul, 100 g nuci trecute prin maÅŸină, 1 plic de zahăr vanilat ÅŸi 50 g pesmet alb. Siropul se prepară din restul de zahăr, 1 plic de zahăr vanilat ÅŸi 350 g apă. Se unge tava cu unt, se aÅŸează în tavà „Æ’ trei foi stropite între ele cu unt topit, se presară pe deasupra o lingură de umplutură, se pune pe altă foaie, se stropeÅŸte cu unt ÅŸi se presară din nou cu nuci ÅŸi se continuă operaÅ£ia, pană se termină nucile. Pe deasupra se aÅŸează alte trei foi frumoase stropite între ele cu unt. Se porÅ£ionează baclavaua cu un cuÅ£it foarte ascuÅ£it ÅŸi muiat în ulei fierbinte, tăindu-se pătrate sau dreptunghiuri. Se stropeÅŸte baclavaua cu unt, iar restul de unt se toarnă pe margini ÅŸi de-a lungul tăieturilor. Se dă tava la cuptor la un foc domol. Cand este gata, se toarnă peste baclava siropul ÅŸi se dă tava din nou la cuptor ca să fiarbă cateva minute cu siropul.


Tag-uri: baclava, desert, strudel, nuci



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 19 November '08


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :