Statistics:
Visits: 987 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Buseuri cu nuci
Q: | Intreaba despre Buseuri cu nuci |
Ingrediente:
Făină 900 g, unt 800 g, oţet 9° 10 ml, sare., ouă 2 buc. Crema: nuci 400 g, pesmet 250 g, coajă rasă de lămaie 30 g, zahăr 400 g, zahăr vanilat 1 plic. Sirop: zahăr 400 g, coajă rasă de lămaie 10 g.
Mod de preparare:
Din 800 g făină, apă, oţet şi puţină sare se prepară o cocă consistentă, se lasă să se odihnească 30 min., apoi se întinde pe o planşetă. Untul se amestecă cu 100 g făină şi se întinde pe întreaga suprafaţă a aluatului. Se îndoaie marginile aluatului spre interior, se împătureşte în patru şi se întinde din nou cu sucitorul. Se lasă la rece 15 min., apoi se repetă operaţia de încă 3- 4 ori. Se opăreşte pesmetul cu un sirop de zahăr, se adaugă zahărul vanilat, coaja rasă de lămaie şi nucile (jumătate tocate cu cuţitul şi jumătate măcinate). Se întinde foietajul crud, se taie în ştraifuri lungi, cu lăţimea de 12 cm, se aşează umplutura pe una din laturile lungi, se rulează, se ung rulourile pe deasupra cu ou, se taie bucăţi cu ajutorul unui cuţit cu lamă caldă, se aşează în tăvi şi se coc la un foc potrivit. Din zahăr, coajă rasă de lămaie şi apă se prepară un sirop, cu care se însiropează buşeurile înainte de a se răci.
Făină 900 g, unt 800 g, oţet 9° 10 ml, sare., ouă 2 buc. Crema: nuci 400 g, pesmet 250 g, coajă rasă de lămaie 30 g, zahăr 400 g, zahăr vanilat 1 plic. Sirop: zahăr 400 g, coajă rasă de lămaie 10 g.
Mod de preparare:
Din 800 g făină, apă, oţet şi puţină sare se prepară o cocă consistentă, se lasă să se odihnească 30 min., apoi se întinde pe o planşetă. Untul se amestecă cu 100 g făină şi se întinde pe întreaga suprafaţă a aluatului. Se îndoaie marginile aluatului spre interior, se împătureşte în patru şi se întinde din nou cu sucitorul. Se lasă la rece 15 min., apoi se repetă operaţia de încă 3- 4 ori. Se opăreşte pesmetul cu un sirop de zahăr, se adaugă zahărul vanilat, coaja rasă de lămaie şi nucile (jumătate tocate cu cuţitul şi jumătate măcinate). Se întinde foietajul crud, se taie în ştraifuri lungi, cu lăţimea de 12 cm, se aşează umplutura pe una din laturile lungi, se rulează, se ung rulourile pe deasupra cu ou, se taie bucăţi cu ajutorul unui cuţit cu lamă caldă, se aşează în tăvi şi se coc la un foc potrivit. Din zahăr, coajă rasă de lămaie şi apă se prepară un sirop, cu care se însiropează buşeurile înainte de a se răci.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 19 November '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :