Statistics:
Visits: 961 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Budinca de orez cu mere
Q: | Intreaba despre Budinca de orez cu mere |
Ingrediente:
Orez 300 g, lapte 1/2 l, zahăr 375 g, coajă de lămaie rasă 35 g, mere 1,5 kg, unt 100 g, ouă 4 buc, pesmet alb 25 g, sare.
Mod de preparare:
Laptele se fierbe împreună cu 125 g zahăr şi puţină sare. Se alege orezul, se spală, se scurge şi se fierbe în lapte, pană ce orezul s-a umflat şi este moale, dar fără ca bobul de orez să se sfărame. Merele se curăţă, se dau pe razătoare şi se călesc împreună cu 50 g unt, restul de zahăr şi coaja de lămaie rasă. După ce orezul s-a răcit, se amestecă cu gălbenuşurile de ou şi apoi cu albuşurile bătute spumă. Se unge cu unt un graten (vas de cuptor), se pudrează cu pesmet alb, se aşează jumătate din cantitatea de orez, pe deasupra se pun merele şi se acoperă cu restul de orez. Se netezeşte suprafaţa, se aşează deasupra bucăţi de unt şi se dă vasul la cuptor pentru gratinare. Se serveşte de regulă cu sirop de fructe, iar, dacă se mănancă rece, se poate servi şi cu frişca bătută.
Orez 300 g, lapte 1/2 l, zahăr 375 g, coajă de lămaie rasă 35 g, mere 1,5 kg, unt 100 g, ouă 4 buc, pesmet alb 25 g, sare.
Mod de preparare:
Laptele se fierbe împreună cu 125 g zahăr şi puţină sare. Se alege orezul, se spală, se scurge şi se fierbe în lapte, pană ce orezul s-a umflat şi este moale, dar fără ca bobul de orez să se sfărame. Merele se curăţă, se dau pe razătoare şi se călesc împreună cu 50 g unt, restul de zahăr şi coaja de lămaie rasă. După ce orezul s-a răcit, se amestecă cu gălbenuşurile de ou şi apoi cu albuşurile bătute spumă. Se unge cu unt un graten (vas de cuptor), se pudrează cu pesmet alb, se aşează jumătate din cantitatea de orez, pe deasupra se pun merele şi se acoperă cu restul de orez. Se netezeşte suprafaţa, se aşează deasupra bucăţi de unt şi se dă vasul la cuptor pentru gratinare. Se serveşte de regulă cu sirop de fructe, iar, dacă se mănancă rece, se poate servi şi cu frişca bătută.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 14 November '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :