Statistics:
Visits: 939 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Budinca de mere I
Q: | Intreaba despre Budinca de mere I |
Ingrediente:
Făină 150 g, mere 600 g, ouă 6 buc, unt 150 g, zahăr 200 g, coniac 40 ml, praf de copt 1/2 plic, lămaie 75 g, pesmet alb 25 g.
Mod de preparare:
Se curăţă merele de coajă şi seminţe, se dau pe razătoare (julien), se presară deasupra cu zahăr şi se toarnă pe ele coniacul. Gălbenuşurile se amestecă cu 150 g zahăr, untul şi o lingură de răzătură de coajă de lămaie. Praful de copt se stinge cu zeamă de lămaie şi se adaugă la compoziţia cu gălbenuşuri. Albuşurile se bat cu 50 g zahăr, se amestecă cu compoziţia cu gălbenuşuri şi se adaugă făina şi merele. Se unge o tavă cu unt, se presară cu pesmet, se toarnă în tavă compoziţia de budincă şi se coace la cuptor. Se poate servi caldă (cu sirop de fructe) sau rece cu frişca bătută.
Făină 150 g, mere 600 g, ouă 6 buc, unt 150 g, zahăr 200 g, coniac 40 ml, praf de copt 1/2 plic, lămaie 75 g, pesmet alb 25 g.
Mod de preparare:
Se curăţă merele de coajă şi seminţe, se dau pe razătoare (julien), se presară deasupra cu zahăr şi se toarnă pe ele coniacul. Gălbenuşurile se amestecă cu 150 g zahăr, untul şi o lingură de răzătură de coajă de lămaie. Praful de copt se stinge cu zeamă de lămaie şi se adaugă la compoziţia cu gălbenuşuri. Albuşurile se bat cu 50 g zahăr, se amestecă cu compoziţia cu gălbenuşuri şi se adaugă făina şi merele. Se unge o tavă cu unt, se presară cu pesmet, se toarnă în tavă compoziţia de budincă şi se coace la cuptor. Se poate servi caldă (cu sirop de fructe) sau rece cu frişca bătută.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 14 November '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :