Statistics:
Visits: 1,019 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Coltunasi cu carne
Q: | Intreaba despre Coltunasi cu carne |
Ingrediente
Pentru umplutura: 300 g carne macra, 1-2 cepe, 60 g untura, 1-2 oua, sare, piper, 100 g unt.
Mod de preparare
Se cerne faina pe o planseta, se adauga oul si apa cat cuprinde, se amesteca cu o furculita pana s-a incorporat faina si apoi se framanta cu mana pana ce aluatul se dezlipeste de degete si de planseta. Daca aluatul este prea moale sau lipicios, se mai adauga faina si se mai framanta (aluatul trebuie sa fie putin mai moale decat cel de taitei).
Din aluatul obtinut se intinde, pe o planseta presarata cu faina, o foaie de circa 2 mm grosime, care se taie in patrate cu latura de 5—6 cm sau se decupeaza discuri cu gura unui pahar sau cu o forma speciala. La mijlocul fiecarui patrat se pune cate o lingurita de umplutura, dupa care se indoa ie doua colturi opuse, obtinandu-se triunghiuri a caror margini se strang cu degetele si se lipesc.
Trebuie sa se lucreze repede, caci altfel se usuca coca si nu se mai pot lipi bine marginile.Coltunasii gata pregatiti se pun la fiert intr-un vas cu apa multa clocotita si cu putina sare. Dupa primul clocot, se amesteca imediat, usor, cu o lingura de lemn, ca sa nu se lipeasca coltunasii de fundul vasului sau intre ei.
Apoi se acopera vasul si se fierb neintrerupt 12—14 min, dupa care se ia vasul de pe foc si se lasa coltunasii sa stea 10—15 min in apa in care s-au fiert. Se scot apoi cu o strecuratoare si se trec sub un jet de apa rece timp de 1 secunda si se scurg bine de apa.
Se stropesc cu unt si se introduc pentru cateva minute in cuptor. Se servesc fierbinti.Carnea pentru coltunasi se prepara la fel ca in reteta "Cornulete cu carne I".
Pentru umplutura: 300 g carne macra, 1-2 cepe, 60 g untura, 1-2 oua, sare, piper, 100 g unt.
Mod de preparare
Se cerne faina pe o planseta, se adauga oul si apa cat cuprinde, se amesteca cu o furculita pana s-a incorporat faina si apoi se framanta cu mana pana ce aluatul se dezlipeste de degete si de planseta. Daca aluatul este prea moale sau lipicios, se mai adauga faina si se mai framanta (aluatul trebuie sa fie putin mai moale decat cel de taitei).
Din aluatul obtinut se intinde, pe o planseta presarata cu faina, o foaie de circa 2 mm grosime, care se taie in patrate cu latura de 5—6 cm sau se decupeaza discuri cu gura unui pahar sau cu o forma speciala. La mijlocul fiecarui patrat se pune cate o lingurita de umplutura, dupa care se indoa ie doua colturi opuse, obtinandu-se triunghiuri a caror margini se strang cu degetele si se lipesc.
Trebuie sa se lucreze repede, caci altfel se usuca coca si nu se mai pot lipi bine marginile.Coltunasii gata pregatiti se pun la fiert intr-un vas cu apa multa clocotita si cu putina sare. Dupa primul clocot, se amesteca imediat, usor, cu o lingura de lemn, ca sa nu se lipeasca coltunasii de fundul vasului sau intre ei.
Apoi se acopera vasul si se fierb neintrerupt 12—14 min, dupa care se ia vasul de pe foc si se lasa coltunasii sa stea 10—15 min in apa in care s-au fiert. Se scot apoi cu o strecuratoare si se trec sub un jet de apa rece timp de 1 secunda si se scurg bine de apa.
Se stropesc cu unt si se introduc pentru cateva minute in cuptor. Se servesc fierbinti.Carnea pentru coltunasi se prepara la fel ca in reteta "Cornulete cu carne I".
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 27 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :