FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 931
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Coltunasi cu carne

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Coltunasi cu carne

 Q:   Intreaba despre Coltunasi cu carne       
Coltunasi cu carne Ingrediente

Pentru umplutura: 300 g carne macra, 1-2 cepe, 60 g untura, 1-2 oua, sare, piper, 100 g unt.

Mod de preparare

Se cerne faina pe o planseta, se adauga oul si apa cat cuprinde, se amesteca cu o furculita pana s-a incorporat faina si apoi se framanta cu mana pana ce aluatul se dezlipeste de degete si de planseta. Daca aluatul este prea moale sau lipicios, se mai adauga faina si se mai framanta (aluatul trebuie sa fie putin mai moale decat cel de taitei).

Din aluatul obtinut se intinde, pe o planseta presarata cu faina, o foaie de circa 2 mm grosime, care se taie in patrate cu latura de 5—6 cm sau se decupeaza discuri cu gura unui pahar sau cu o forma speciala. La mijlocul fiecarui patrat se pune cate o lingurita de umplutura, dupa care se indoa ie doua colturi opuse, obtinandu-se triunghiuri a caror margini se strang cu degetele si se lipesc.

Trebuie sa se lucreze repede, caci altfel se usuca coca si nu se mai pot lipi bine marginile.Coltunasii gata pregatiti se pun la fiert intr-un vas cu apa multa clocotita si cu putina sare. Dupa primul clocot, se amesteca imediat, usor, cu o lingura de lemn, ca sa nu se lipeasca coltunasii de fundul vasului sau intre ei.

Apoi se acopera vasul si se fierb neintrerupt 12—14 min, dupa care se ia vasul de pe foc si se lasa coltunasii sa stea 10—15 min in apa in care s-au fiert. Se scot apoi cu o strecuratoare si se trec sub un jet de apa rece timp de 1 secunda si se scurg bine de apa.

Se stropesc cu unt si se introduc pentru cateva minute in cuptor. Se servesc fierbinti.Carnea pentru coltunasi se prepara la fel ca in reteta "Cornulete cu carne I".


Tag-uri: coltunasi, carne, ceapa



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 27 February '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :