Statistics:
Visits: 1,657 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Coltunasi cu cartofi
Q: | Intreaba despre Coltunasi cu cartofi |
Ingrediente
400 g făină, 500 g cartofi, 100 g ceapă, 50 ml ulei, 100 g unt sau smantana, 2 ouă, sare, piper.
Mod de prepapare
Cartofii se fierb în coajă sau curăţaţi. După ce s-au răcit se trec prin râzătoare sau prin maşina de tocat, apoi se adaugă 1 ou, sare, piper şi ceapa "tăiată mărunt şi prăjită în ulei.
Separat se pregăteşte o cocă din făină, 1 ou şi apă cat primeşte făina, se amestecă totul bine şi se pune pe o planşetă presărată cu puţină făină. Se întinde o foaie subţire, din care se decupează cu un pahar rondele sau se taie foaia în pătrate cu latura de 5 cm. In mijlocul rondelelor sau a pătratelor se pune c ate o linguriţă din compoziţia de cartofi şi se adună suprapunandu-se marginile şi apăsandu-le casă se lipească. Colţunaşii se pun în apă clocotită cu sare să fiarbă 10-12 min. (Cand s-au ridicat deasupra apei, se mai laşă să fiarbă 5-6 min). Apoi se scot şi se stropesc cu unt topit, cu puţin unt şi smantana, cu zahăr sau cu sos de tomate în loc de unt se pot servi cu ceapă tăiată foarte mărunt şi prăjită în ulei.
Aceeaşi cocă de colţunaşi poate fi umplută cu branză telemea, branză de vaci, marmeladă de orice fel, varză călită etc.
400 g făină, 500 g cartofi, 100 g ceapă, 50 ml ulei, 100 g unt sau smantana, 2 ouă, sare, piper.
Mod de prepapare
Cartofii se fierb în coajă sau curăţaţi. După ce s-au răcit se trec prin râzătoare sau prin maşina de tocat, apoi se adaugă 1 ou, sare, piper şi ceapa "tăiată mărunt şi prăjită în ulei.
Separat se pregăteşte o cocă din făină, 1 ou şi apă cat primeşte făina, se amestecă totul bine şi se pune pe o planşetă presărată cu puţină făină. Se întinde o foaie subţire, din care se decupează cu un pahar rondele sau se taie foaia în pătrate cu latura de 5 cm. In mijlocul rondelelor sau a pătratelor se pune c ate o linguriţă din compoziţia de cartofi şi se adună suprapunandu-se marginile şi apăsandu-le casă se lipească. Colţunaşii se pun în apă clocotită cu sare să fiarbă 10-12 min. (Cand s-au ridicat deasupra apei, se mai laşă să fiarbă 5-6 min). Apoi se scot şi se stropesc cu unt topit, cu puţin unt şi smantana, cu zahăr sau cu sos de tomate în loc de unt se pot servi cu ceapă tăiată foarte mărunt şi prăjită în ulei.
Aceeaşi cocă de colţunaşi poate fi umplută cu branză telemea, branză de vaci, marmeladă de orice fel, varză călită etc.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 12 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :