Statistics:
Visits: 813 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Sos alb cu smantana II
Q: | Intreaba despre Sos alb cu smantana II |
Ingrediente:
30 g unt, 50 g făină, 500 ml lichid (apă, supă sau lapte), 200 g smantană, piper, nucşoară, sare.
Mod de preparare:
Se încălzeşte untul, se adaugă făina şi se căleşte pe marginea plitei, amestecand mereu pană ce făina se îngălbeneşte uşor. Se stinge cu lichid fierbinte turnandu-se cate puţin şi se amestecă repede cu telul ca să nu se formeze cocoloaşe şi să nu se prindă de fundul vasului, evitand astfel strecurarea sosului. Se adaugă smantana, nucşoara rasă şi se potriveşte la gust de piper şi sare.
Toate sosurile albe se servesc la diferite preparate de legume, făinoase, orez şi ouă, după cum se va indica la fiecare reţetă în parte.
30 g unt, 50 g făină, 500 ml lichid (apă, supă sau lapte), 200 g smantană, piper, nucşoară, sare.
Mod de preparare:
Se încălzeşte untul, se adaugă făina şi se căleşte pe marginea plitei, amestecand mereu pană ce făina se îngălbeneşte uşor. Se stinge cu lichid fierbinte turnandu-se cate puţin şi se amestecă repede cu telul ca să nu se formeze cocoloaşe şi să nu se prindă de fundul vasului, evitand astfel strecurarea sosului. Se adaugă smantana, nucşoara rasă şi se potriveşte la gust de piper şi sare.
Toate sosurile albe se servesc la diferite preparate de legume, făinoase, orez şi ouă, după cum se va indica la fiecare reţetă în parte.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 07 December '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :