FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 837
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Bors de ciuperci

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Bors de ciuperci

 Q:   Intreaba despre Bors de ciuperci       
Bors de ciuperci Ingrediente

100 g ciuperci uscate sau 400 g ciuperci proaspete, 100 g ceapă, 80 ml ulei, 1 rădăcină de pătrunjel, 50 g făină, 1 foaie de dafin, 1 legătură de pătrunjel verde, 1/4 căpăţană usturoi, 400 g cartofi, sare, piper, 1/4 I borş de tăraţe.

Mod de prepapare

Se spală în cateva ape ciupercile (cele uscate se ţin o oră în apă călduţă), după care se pun la fiert. (Apa în care s-au înmuiat ciupercile se toarnă în borş). Cartofii curăţaţi se taie în cubuleţe, iar o ceapă şi rădăcina de pătrunjel se crestează în lungime şi se pun la fiert cu 2,500 I de apă caldă şi cu puţină sare. Cînd totul este fiert, se adaugă ceapa tăiată mărunt, călită în ulei împreună cu făina şi stinsă cu zeamă în care au fiert le gumele. Se adaugă ciupercile, fierte şi tăiate potrivit, împreună cu apa în care au fiert. (Dacă ciupercile sunt proaspete, ele se curăţă, se spală bine, se taie mărunt şi se călesc cu 30 ml ulei, pană ce scade complet zeama pe care o lasă). Se potriveşte de sare, se adaugă borşul de tăraţe, după gust, şi se mai dă o dată în fiert. Apoi se scot ceapa întreagă şi rădăcina de pătrunjel, se presară borşul cu pătrunjel verde şi, după gust, se poate adăuga puţin usturoi pisat şi piper.


Tag-uri: bors, ciuperci, ceapa, faina



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 11 February '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :