Statistics:
Visits: 1,248 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Aluat de tarte fara zahar
Q: | Intreaba despre Aluat de tarte fara zahar |
Ingrediente
300 g faina, 2 galbenusuri, 100 g unt sau margarina, 1/2 lingurita de sare si tot atata praf de copt, apa cat cuprinde aluatul.
Mod de preparare
Sarea si praful de copt se amesteca cu faina cernuta, se adauga untul taiat in bucatele, se amesteca din nou, apoi se adauga apa cat absorabe faina ca sa iasa un aluat semitare.
Dupa ce se framanta, se lasa aluatul sa se odihneasca o ora, apoi se imparte in 20—25 bucati egale care se pun in forme mici de tarte, captusind cu aluat interiorul acestora.
Inainte de a se introduce in cuptor, se inteapa coca din forme in cateva locuri, cu varful unui cutit, ca sa nu se ridice sau sa se deformeze golul in timpul coacerii; pentru aceasta se mai pune in forme, peste aluat, si cate o pungulita de hartie alba cu boabe uscate de porumb sau de fasole.
Se aseaza tartele intr-o tava si se introduc in cuptorul incalzit ceva mai slab ca de pbicei. Dupa ce s-au copt, tartele se lasa 10—15 min sa se raceasca, dupa care se scot din forme si se umplu cu crema sau cu umplutura pe care o dorim.
300 g faina, 2 galbenusuri, 100 g unt sau margarina, 1/2 lingurita de sare si tot atata praf de copt, apa cat cuprinde aluatul.
Mod de preparare
Sarea si praful de copt se amesteca cu faina cernuta, se adauga untul taiat in bucatele, se amesteca din nou, apoi se adauga apa cat absorabe faina ca sa iasa un aluat semitare.
Dupa ce se framanta, se lasa aluatul sa se odihneasca o ora, apoi se imparte in 20—25 bucati egale care se pun in forme mici de tarte, captusind cu aluat interiorul acestora.
Inainte de a se introduce in cuptor, se inteapa coca din forme in cateva locuri, cu varful unui cutit, ca sa nu se ridice sau sa se deformeze golul in timpul coacerii; pentru aceasta se mai pune in forme, peste aluat, si cate o pungulita de hartie alba cu boabe uscate de porumb sau de fasole.
Se aseaza tartele intr-o tava si se introduc in cuptorul incalzit ceva mai slab ca de pbicei. Dupa ce s-au copt, tartele se lasa 10—15 min sa se raceasca, dupa care se scot din forme si se umplu cu crema sau cu umplutura pe care o dorim.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 05 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :