FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 866
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Tarte din aluat fraged cu sarlota

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Tarte din aluat fraged cu sarlota

 Q:   Intreaba despre Tarte din aluat fraged cu sarlota       
Tarte din aluat fraged cu sarlotaTartele se prepara ca in reteta "Aluat pentru tarte dulci".

Pentru sarlota:
250 g zahar, 100 ml lapte, 3 galbenusuri, 500 g frisca, 300 g fructe confiate, 30 ml rom, 1 pachetel de zahar vanilat, 25 g gelatina.

Se pun galbenusurile intr-un cazanel, se adauga zaharul si se freaca 5—6 min, dupa care se adauga laptele fierbinte, zaharul vanilat si se pune pe foc, amestecand incontinuu , pana este aproape sa dea in fiert.

Atunci se mai adauga gelatina (care se pune din timp la inmuiat in apa rece, se tine 1 ora, dupa care se stoarce bine) si impreuna se mai amesteca pe foc 2—3 min. Se ia apoi crema de pe foc si se lasa la rece.

Intre timp, frisca se tine la frigider sau se toarna intr-un lighean mic (cazanel) care se aseaza in alt vas cu gheata pisata, apoi se bate cu telul pana se ingroasa, dupa care se adauga romul, amestecandu-se usor pana se face compozitia omogena. Se umplu apoi tartele cu ajutorul unui cornet, iar peste crema de sarlota se aseaza fructele si cate o rozeta spritata cu frisca retinuta, ca pentru decor.


Tag-uri: tarte, aluat, sarlota



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 06 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :