Statistics:
Visits: 866 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Tarte din aluat fraged cu sarlota
Q: | Intreaba despre Tarte din aluat fraged cu sarlota |
Tartele se prepara ca in reteta "Aluat pentru tarte dulci".
Pentru sarlota:
250 g zahar, 100 ml lapte, 3 galbenusuri, 500 g frisca, 300 g fructe confiate, 30 ml rom, 1 pachetel de zahar vanilat, 25 g gelatina.
Se pun galbenusurile intr-un cazanel, se adauga zaharul si se freaca 5—6 min, dupa care se adauga laptele fierbinte, zaharul vanilat si se pune pe foc, amestecand incontinuu , pana este aproape sa dea in fiert.
Atunci se mai adauga gelatina (care se pune din timp la inmuiat in apa rece, se tine 1 ora, dupa care se stoarce bine) si impreuna se mai amesteca pe foc 2—3 min. Se ia apoi crema de pe foc si se lasa la rece.
Intre timp, frisca se tine la frigider sau se toarna intr-un lighean mic (cazanel) care se aseaza in alt vas cu gheata pisata, apoi se bate cu telul pana se ingroasa, dupa care se adauga romul, amestecandu-se usor pana se face compozitia omogena. Se umplu apoi tartele cu ajutorul unui cornet, iar peste crema de sarlota se aseaza fructele si cate o rozeta spritata cu frisca retinuta, ca pentru decor.
Pentru sarlota:
250 g zahar, 100 ml lapte, 3 galbenusuri, 500 g frisca, 300 g fructe confiate, 30 ml rom, 1 pachetel de zahar vanilat, 25 g gelatina.
Se pun galbenusurile intr-un cazanel, se adauga zaharul si se freaca 5—6 min, dupa care se adauga laptele fierbinte, zaharul vanilat si se pune pe foc, amestecand incontinuu , pana este aproape sa dea in fiert.
Atunci se mai adauga gelatina (care se pune din timp la inmuiat in apa rece, se tine 1 ora, dupa care se stoarce bine) si impreuna se mai amesteca pe foc 2—3 min. Se ia apoi crema de pe foc si se lasa la rece.
Intre timp, frisca se tine la frigider sau se toarna intr-un lighean mic (cazanel) care se aseaza in alt vas cu gheata pisata, apoi se bate cu telul pana se ingroasa, dupa care se adauga romul, amestecandu-se usor pana se face compozitia omogena. Se umplu apoi tartele cu ajutorul unui cornet, iar peste crema de sarlota se aseaza fructele si cate o rozeta spritata cu frisca retinuta, ca pentru decor.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 06 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :