Statistics:
Visits: 1,384 Votes: 1 Fame Riser |
Fame Rank
1
Fame Riser
|
|||||||||||
Aluat de foitaj pentru pateuri si volovane
Q: | Intreaba despre Aluat de foitaj pentru pateuri si volovane |
Ingrediente:
250 g făină, 250 g unt sau 200 g margarina, 1/2 pahar apă, 1/2 linguri de oţet, sare.
Mod de preparare:
Se cerne făina pe o planşetă, se adânceşte la mijloc, apoi se adaugă apă, sare după gust, oţetul şi a zecea parte din cantitatea de unt. Se frământă bine pană se obţine un aluat care nu se mai lipeşte de mană şi nici de planşetă. Aluatul trebuie să fie mai moale decat cel de tăiţei. Se strange aluatul în formă de sferă, se pune pe o farfurie rece, se acoperă cu un şervet şi se introduce în frigider, unde se lasă să se odihnească 30 min. Intre timp se freacă untul ca să iasă din el zerul, apoi i se dă o formă pătrată, se d ă prin făină şi se pune în frigider ca să se întărească puţin.
Coca (aluatul) se pune pe o planşetă presărată cu făină şi, cu sucitorul de aluat, se întinde o foaie pătrată mai mare decat pătratul de unt. In mijlocul pătratului de aluat se aşează untul, care se împachetează cu aluatul de pe margine, apoi se apasă uşor cu mana şi se întinde cu sucitorul o foaie de 3 ori mai lungă decat lată şi în grosime uniformă de circa 1 cm. Impachetarea şi întinsul aluatului se repetă de patru ori, la intervale de cate 20-30 min.
Se recomandă ca, în timp ce se lucrează aluatul, să se folosească cat mai putină făină pentru presărat planşeta şi aluatul, iar la împăturit să se îndepărteze făina cat se poate de mult. Se coace în cuptor bine încins, circa 20-25 min. După ce s-a introdus foitajul în cuptor, timp de 10-12 min, nu se deschide uşa cuptorului pentru a nu intra aer rece care să stagneze creşterea foitajului. Se coace pană la rumenire completă.
250 g făină, 250 g unt sau 200 g margarina, 1/2 pahar apă, 1/2 linguri de oţet, sare.
Mod de preparare:
Se cerne făina pe o planşetă, se adânceşte la mijloc, apoi se adaugă apă, sare după gust, oţetul şi a zecea parte din cantitatea de unt. Se frământă bine pană se obţine un aluat care nu se mai lipeşte de mană şi nici de planşetă. Aluatul trebuie să fie mai moale decat cel de tăiţei. Se strange aluatul în formă de sferă, se pune pe o farfurie rece, se acoperă cu un şervet şi se introduce în frigider, unde se lasă să se odihnească 30 min. Intre timp se freacă untul ca să iasă din el zerul, apoi i se dă o formă pătrată, se d ă prin făină şi se pune în frigider ca să se întărească puţin.
Coca (aluatul) se pune pe o planşetă presărată cu făină şi, cu sucitorul de aluat, se întinde o foaie pătrată mai mare decat pătratul de unt. In mijlocul pătratului de aluat se aşează untul, care se împachetează cu aluatul de pe margine, apoi se apasă uşor cu mana şi se întinde cu sucitorul o foaie de 3 ori mai lungă decat lată şi în grosime uniformă de circa 1 cm. Impachetarea şi întinsul aluatului se repetă de patru ori, la intervale de cate 20-30 min.
Se recomandă ca, în timp ce se lucrează aluatul, să se folosească cat mai putină făină pentru presărat planşeta şi aluatul, iar la împăturit să se îndepărteze făina cat se poate de mult. Se coace în cuptor bine încins, circa 20-25 min. După ce s-a introdus foitajul în cuptor, timp de 10-12 min, nu se deschide uşa cuptorului pentru a nu intra aer rece care să stagneze creşterea foitajului. Se coace pană la rumenire completă.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 03 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :