FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,384
Votes: 1
Fame Riser
          
Fame Rank
1
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Aluat de foitaj pentru pateuri si volovane

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   pasare   orez   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   pesmet   otet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Aluat de foitaj pentru pateuri si volovane

 Q:   Intreaba despre Aluat de foitaj pentru pateuri si volovane       
Aluat de foitaj pentru pateuri si volovane Ingrediente:

250 g făină, 250 g unt sau 200 g margarina, 1/2 pahar apă, 1/2 linguri de oţet, sare.

Mod de preparare:

Se cerne făina pe o planşetă, se adânceşte la mijloc, apoi se adaugă apă, sare după gust, oţetul şi a zecea parte din cantitatea de unt. Se frământă bine pană se obţine un aluat care nu se mai lipeşte de mană şi nici de planşetă. Aluatul trebuie să fie mai moale decat cel de tăiţei. Se strange aluatul în formă de sferă, se pune pe o farfurie rece, se acoperă cu un şervet şi se introduce în frigider, unde se lasă să se odihnească 30 min. Intre timp se freacă untul ca să iasă din el zerul, apoi i se dă o formă pătrată, se d ă prin făină şi se pune în frigider ca să se întărească puţin.

Coca (aluatul) se pune pe o planşetă presărată cu făină şi, cu sucitorul de aluat, se întinde o foaie pătrată mai mare decat pătratul de unt. In mijlocul pătratului de aluat se aşează untul, care se împachetează cu aluatul de pe margine, apoi se apasă uşor cu mana şi se întinde cu sucitorul o foaie de 3 ori mai lungă decat lată şi în grosime uniformă de circa 1 cm. Impachetarea şi întinsul aluatului se repetă de patru ori, la intervale de cate 20-30 min.
Se recomandă ca, în timp ce se lucrează aluatul, să se folosească cat mai putină făină pentru presărat planşeta şi aluatul, iar la împăturit să se îndepărteze făina cat se poate de mult. Se coace în cuptor bine încins, circa 20-25 min. După ce s-a introdus foitajul în cuptor, timp de 10-12 min, nu se deschide uşa cuptorului pentru a nu intra aer rece care să stagneze creşterea foitajului. Se coace pană la rumenire completă.


Tag-uri: aluat, foitaj, pateuri, volovane, faina, unt



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 03 February '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :