FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 825
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Gogosi speciale

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Gogosi speciale

 Q:   Intreaba despre Gogosi speciale       
Gogosi specialeIngrediente:

Făină 1 kg, lapte 300 ml, drojdie de bere 50 g, ouă 2 buc, gălbenuşuri 4 buc, unt 200 g, zahăr 250 g, vanilie 1/2 baton, coniac 75 ml, dulceaţă de vişine 200 g. untură 400 g, zahăr pudră 200 g, sare.

Mod de preparare:

Din lapte, puţin zahăr, puţină făină şi drojdie se face o plămadă, care se lasă să crească circa o oră. Gălbenuşurile, ouăle zahărul şi untul se amestecă separat, pană se obţine o cremă spumoasă. După ce plămada a crescut, se amestecă cu compoziţia cu ouă, cu vanilia pisată, sarea, coniacul şi restul de făină şi de lapte, se frămantă bine şi se pune din nou la dospit. După ce coca a crescut, se dă înapoi frămantand-o uşor şi se lasă să crească din nou. Se întind apoi foi cu grosimea de 1 cm, se taie foile cu un pahar. Pe jumătate din cantitatea de rondele obţinute se pune cate o vişină din dulceaţă, se acoperă rondelele cu vişine cu cealaltă jumătate de rondele, se lipesc marginile cu mina, apoi se lasă să mai crească circa o oră. După ce au crescut suficient, se prăjesc în untură, se pudrează cu zahăr amestecat cu vanilia pisată. Untura rămasă se refoloseşte.


Tag-uri: patiserie, drojdie, gogosi, untura



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 15 November '08


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :