Statistics:
Visits: 868 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Gogosi speciale
Q: | Intreaba despre Gogosi speciale |
Ingrediente:
Făină 1 kg, lapte 300 ml, drojdie de bere 50 g, ouă 2 buc, gălbenuşuri 4 buc, unt 200 g, zahăr 250 g, vanilie 1/2 baton, coniac 75 ml, dulceaţă de vişine 200 g. untură 400 g, zahăr pudră 200 g, sare.
Mod de preparare:
Din lapte, puţin zahăr, puţină făină şi drojdie se face o plămadă, care se lasă să crească circa o oră. Gălbenuşurile, ouăle zahărul şi untul se amestecă separat, pană se obţine o cremă spumoasă. După ce plămada a crescut, se amestecă cu compoziţia cu ouă, cu vanilia pisată, sarea, coniacul şi restul de făină şi de lapte, se frămantă bine şi se pune din nou la dospit. După ce coca a crescut, s e dă înapoi frămantand-o uşor şi se lasă să crească din nou. Se întind apoi foi cu grosimea de 1 cm, se taie foile cu un pahar. Pe jumătate din cantitatea de rondele obţinute se pune cate o vişină din dulceaţă, se acoperă rondelele cu vişine cu cealaltă jumătate de rondele, se lipesc marginile cu mina, apoi se lasă să mai crească circa o oră. După ce au crescut suficient, se prăjesc în untură, se pudrează cu zahăr amestecat cu vanilia pisată. Untura rămasă se refoloseşte.
Făină 1 kg, lapte 300 ml, drojdie de bere 50 g, ouă 2 buc, gălbenuşuri 4 buc, unt 200 g, zahăr 250 g, vanilie 1/2 baton, coniac 75 ml, dulceaţă de vişine 200 g. untură 400 g, zahăr pudră 200 g, sare.
Mod de preparare:
Din lapte, puţin zahăr, puţină făină şi drojdie se face o plămadă, care se lasă să crească circa o oră. Gălbenuşurile, ouăle zahărul şi untul se amestecă separat, pană se obţine o cremă spumoasă. După ce plămada a crescut, se amestecă cu compoziţia cu ouă, cu vanilia pisată, sarea, coniacul şi restul de făină şi de lapte, se frămantă bine şi se pune din nou la dospit. După ce coca a crescut, s e dă înapoi frămantand-o uşor şi se lasă să crească din nou. Se întind apoi foi cu grosimea de 1 cm, se taie foile cu un pahar. Pe jumătate din cantitatea de rondele obţinute se pune cate o vişină din dulceaţă, se acoperă rondelele cu vişine cu cealaltă jumătate de rondele, se lipesc marginile cu mina, apoi se lasă să mai crească circa o oră. După ce au crescut suficient, se prăjesc în untură, se pudrează cu zahăr amestecat cu vanilia pisată. Untura rămasă se refoloseşte.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 15 November '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :