Statistics:
Visits: 914 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Volovane cu ciuperci
Q: | Intreaba despre Volovane cu ciuperci |
Ingrediente:
Aluat: 250 g unt sau margarina, 300 g făină, 1 ou, 1 linguriţă de oţet, sare, apă.
Umplutura de ciuperci: 400 g ciuperci, 2 ouă, 100 g unt, 50 g făină, 150 ml lapte, sare, piper.
Mod de preparare:
Se cerne făina pe o planşetă, se adanceşte la mijloc, apoi se adaugă apă, sare după gust, oţetul şi a zecea parte din cantitatea de unt. Se frămantă bine pană se obţine un aluat care nu se mai lipeşte de mană şi nici de planşetă. Aluatul trebuie să fie mai moale decat cel de tăiţei. Se strange aluatul în formă de sferă, se pune pe o farfurie rece, se acoperă cu un şervet şi se introduce în frigider, unde se lasă să se odihnească 30 min.
Din aluatul preparat se întinde o foaie de 2 cm grosime din care se decupează cu ajutorul unei forme de tablă rondele de circa 8 cm diametru, care se crestează uşor cu o formă mai mică încinsă în ulei fierbinte. (Rondelele mici - căpăcelele - se vor decupa după coacere). Se ung rondelele cu gălbenuş de ou şi se introduc în cuptorul bine încins. După 10- 12 min, cand coca s-a ridicat, se slăbeşte focul şi se lasă să se rumenească volovanele . După ce s-au scos din cuptor şi s-au răcit, se decupează căpăcelele, se mai scoate, scobind, şi din mijloc puţin miez, ca să aibă loc umplutura.
Se umplu volovanele cu umplutura fierbinte de ciuperci şi deasupra se pun căpăcelele.
Se servesc calde.
Aluat: 250 g unt sau margarina, 300 g făină, 1 ou, 1 linguriţă de oţet, sare, apă.
Umplutura de ciuperci: 400 g ciuperci, 2 ouă, 100 g unt, 50 g făină, 150 ml lapte, sare, piper.
Mod de preparare:
Se cerne făina pe o planşetă, se adanceşte la mijloc, apoi se adaugă apă, sare după gust, oţetul şi a zecea parte din cantitatea de unt. Se frămantă bine pană se obţine un aluat care nu se mai lipeşte de mană şi nici de planşetă. Aluatul trebuie să fie mai moale decat cel de tăiţei. Se strange aluatul în formă de sferă, se pune pe o farfurie rece, se acoperă cu un şervet şi se introduce în frigider, unde se lasă să se odihnească 30 min.
Din aluatul preparat se întinde o foaie de 2 cm grosime din care se decupează cu ajutorul unei forme de tablă rondele de circa 8 cm diametru, care se crestează uşor cu o formă mai mică încinsă în ulei fierbinte. (Rondelele mici - căpăcelele - se vor decupa după coacere). Se ung rondelele cu gălbenuş de ou şi se introduc în cuptorul bine încins. După 10- 12 min, cand coca s-a ridicat, se slăbeşte focul şi se lasă să se rumenească volovanele . După ce s-au scos din cuptor şi s-au răcit, se decupează căpăcelele, se mai scoate, scobind, şi din mijloc puţin miez, ca să aibă loc umplutura.
Se umplu volovanele cu umplutura fierbinte de ciuperci şi deasupra se pun căpăcelele.
Se servesc calde.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 28 November '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :