FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 908
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Volovane cu ciuperci

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Volovane cu ciuperci

 Q:   Intreaba despre Volovane cu ciuperci       
Volovane cu ciuperci Ingrediente:

Aluat: 250 g unt sau margarina, 300 g făină, 1 ou, 1 linguriţă de oţet, sare, apă.
Umplutura de ciuperci: 400 g ciuperci, 2 ouă, 100 g unt, 50 g făină, 150 ml lapte, sare, piper.

Mod de preparare:

Se cerne făina pe o planşetă, se adanceşte la mijloc, apoi se adaugă apă, sare după gust, oţetul şi a zecea parte din cantitatea de unt. Se frămantă bine pană se obţine un aluat care nu se mai lipeşte de mană şi nici de planşetă. Aluatul trebuie să fie mai moale decat cel de tăiţei. Se strange aluatul în formă de sferă, se pune pe o farfurie rece, se acoperă cu un şervet şi se introduce în frigider, unde se lasă să se odihnească 30 min.
Din aluatul preparat se întinde o foaie de 2 cm grosime din care se decupează cu ajutorul unei forme de tablă rondele de circa 8 cm diametru, care se crestează uşor cu o formă mai mică încinsă în ulei fierbinte. (Rondelele mici - căpăcelele - se vor decupa după coacere). Se ung rondelele cu gălbenuş de ou şi se introduc în cuptorul bine încins. După 10- 12 min, cand coca s-a ridicat, se slăbeşte focul şi se lasă să se rumenească volovanele . După ce s-au scos din cuptor şi s-au răcit, se decupează căpăcelele, se mai scoate, scobind, şi din mijloc puţin miez, ca să aibă loc umplutura.
Se umplu volovanele cu umplutura fierbinte de ciuperci şi deasupra se pun căpăcelele.
Se servesc calde.


Tag-uri: aluat, ciuperci, unt, faina



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 28 November '08


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :