Statistics:
Visits: 869 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Turte cu nuca
Q: | Intreaba despre Turte cu nuca |
Ingrediente:
Făină 500 g, miez de nucă 400 g, zahăr 400 g, coajă rasă de lăimaie 30 g, zahăr vanilat 1 plic, sare
Mod de preparare:
Din făină, apă şi puţină sare se prepară o cocă tare, din care se întind foi de mărimea unei farfurii, care se aşează pe tăvi şi se coc în cuptor, fără a se rumeni. Din zahăr, zahăr vanilat, coaja rasă de la o lămaie şi circa 1,2 l apă se prepară un sirop care se lasă să fiarbă circa 15 min. Se aşează foile pe o tava mare, una cate una, turnandu-se pe fiecare cate o cantitate de sirop şi presărand apoi cu nuci măcinate amestecate cu zahăr. După ce foile s-au aşezat şi s-au înmuiat, se taie turtele în porţii şi se presară restul de miez de nucă şi zahăr pe fiecare porţie.
Făină 500 g, miez de nucă 400 g, zahăr 400 g, coajă rasă de lăimaie 30 g, zahăr vanilat 1 plic, sare
Mod de preparare:
Din făină, apă şi puţină sare se prepară o cocă tare, din care se întind foi de mărimea unei farfurii, care se aşează pe tăvi şi se coc în cuptor, fără a se rumeni. Din zahăr, zahăr vanilat, coaja rasă de la o lămaie şi circa 1,2 l apă se prepară un sirop care se lasă să fiarbă circa 15 min. Se aşează foile pe o tava mare, una cate una, turnandu-se pe fiecare cate o cantitate de sirop şi presărand apoi cu nuci măcinate amestecate cu zahăr. După ce foile s-au aşezat şi s-au înmuiat, se taie turtele în porţii şi se presară restul de miez de nucă şi zahăr pe fiecare porţie.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 15 November '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :