FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,075
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Dulceata de prune brumam cu miez de nuca

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Dulceata de prune brumam cu miez de nuca

 Q:   Intreaba despre Dulceata de prune brumam cu miez de nuca       
Dulceata de prune brumam cu miez de nucaIngrediente

1,250 kg prune mari si bine coapte, 1 kg zahar, 2-3 linguri de zeama de lamaie, 20 nuci Intregi, 1/2 l apa, 1 l apa de var, scortisoara, vanilie.

Mod de preparare

Prunele bine coapte se curata de coaja si se tin in apa de var 20—30 min. Apoi se scot intr-o strecuratoare, se clatesc la un jet de apa si li se scot samburii (se tine pruna in mana stanga si se impinge usor cu betisorul dinspre partea unde a fost prinsa codita, astfel ca sa nu se desfaca fructul in doua).

In fiecare pruna se introduce cate 1/4 din samburele de nuca, pregatit din timp (miezul de nuca se usuca bine la cuptor, dupa aceea se curata de pielita, ca sa ramana alb). Prunele astfel pregatite se introduc in siropul bine legat si la inceput se lasa la foc domol.

Apoi se adauga zeama de lamaie, 2—3 bucati de scortisoara, vanilia si se lasa sa fiarba pana cand se leaga din nou siropul si prunele plutesc in el pana la fundul cratitei. Imediat se face proba, daca dulceata este legata (v. reteta "Dulceturi"). Dupa racire se pune in borcane.


Tag-uri: dulceata, prune, miez de nuca



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 17 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :