Statistics:
Visits: 1,093 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Dulceata de prune brumam cu miez de nuca
Q: | Intreaba despre Dulceata de prune brumam cu miez de nuca |
Ingrediente
1,250 kg prune mari si bine coapte, 1 kg zahar, 2-3 linguri de zeama de lamaie, 20 nuci Intregi, 1/2 l apa, 1 l apa de var, scortisoara, vanilie.
Mod de preparare
Prunele bine coapte se curata de coaja si se tin in apa de var 20—30 min. Apoi se scot intr-o strecuratoare, se clatesc la un jet de apa si li se scot samburii (se tine pruna in mana stanga si se impinge usor cu betisorul dinspre partea unde a fost prinsa codita, astfel ca sa nu se desfaca fructul in doua).
In fiecare pruna se introduce cate 1/4 din samburele de nuca, pregatit din timp (miezul de nuca se usuca bine la cuptor, dupa aceea se curata de pielita, ca sa ramana alb). Prunele astfel pregatite se introduc in siropul bine legat si la inceput se lasa la foc domol.
Apoi se adauga zeama de lamaie, 2—3 bucati de scortisoara, vanilia si se lasa sa fiarba pana cand se leaga din nou siropul si prunele plutesc in el pana la fundul cratitei. Imediat se face proba, daca dulceata este legata (v. reteta "Dulceturi"). Dupa racire se pune in borcane.
1,250 kg prune mari si bine coapte, 1 kg zahar, 2-3 linguri de zeama de lamaie, 20 nuci Intregi, 1/2 l apa, 1 l apa de var, scortisoara, vanilie.
Mod de preparare
Prunele bine coapte se curata de coaja si se tin in apa de var 20—30 min. Apoi se scot intr-o strecuratoare, se clatesc la un jet de apa si li se scot samburii (se tine pruna in mana stanga si se impinge usor cu betisorul dinspre partea unde a fost prinsa codita, astfel ca sa nu se desfaca fructul in doua).
In fiecare pruna se introduce cate 1/4 din samburele de nuca, pregatit din timp (miezul de nuca se usuca bine la cuptor, dupa aceea se curata de pielita, ca sa ramana alb). Prunele astfel pregatite se introduc in siropul bine legat si la inceput se lasa la foc domol.
Apoi se adauga zeama de lamaie, 2—3 bucati de scortisoara, vanilia si se lasa sa fiarba pana cand se leaga din nou siropul si prunele plutesc in el pana la fundul cratitei. Imediat se face proba, daca dulceata este legata (v. reteta "Dulceturi"). Dupa racire se pune in borcane.
Tag-uri: dulceata, prune, miez de nuca |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 17 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :