FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 2,137
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Barot de alune sau din miez de nuca

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   pasare   orez   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   pesmet   otet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Barot de alune sau din miez de nuca

 Q:   Intreaba despre Barot de alune sau din miez de nuca       
Barot de alune sau din miez de nucaAlunele sau miezul de nuca se introduc in cuptorul cu usa deschisa supraveghindu-se pana se usuca fara a se rumeni. Se scot din cuptor, se pun intr-un servet si se freaca bine pana se desface coaja de pe ele, care se indeparteaza.

Apoi se toaca cu cutitul in bucatele de diferite forme si dimensiuni.
Intre timp, se pune zaharul intr-o cantitate de apa de 2 ori mai mare decat alunele sau miezul de nuca, se adauga la zahar 30% apa si se amesteca pana se dizolva bine.

Se pune apoi pe foc sa fiarba pana se leaga, dupa care se adauga 2—3 linguri de zahar ars, alunele sau miezul de nuca si se amesteca cu o lopatica de lemn cateva minute.

Se ia apoi de pe foc si se amesteca in continuare pana acestea se despart in granule care se intind pe o placa de marmura si se zdrobesc cu sucitorul.
Cu barotul de nuci se orneaza marginile tortului.


Tag-uri: barot, alune, nuca



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 08 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :