Statistics:
Visits: 2,137 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Barot de alune sau din miez de nuca
Q: | Intreaba despre Barot de alune sau din miez de nuca |
Alunele sau miezul de nuca se introduc in cuptorul cu usa deschisa supraveghindu-se pana se usuca fara a se rumeni. Se scot din cuptor, se pun intr-un servet si se freaca bine pana se desface coaja de pe ele, care se indeparteaza.
Apoi se toaca cu cutitul in bucatele de diferite forme si dimensiuni.
Intre timp, se pune zaharul intr-o cantitate de apa de 2 ori mai mare decat alunele sau miezul de nuca, se adauga la zahar 30% apa si se amesteca pana se dizolva bine.
Se pune apoi pe foc sa fiarba pana se leaga, dupa care se adauga 2—3 linguri de zahar ars, alunele sau miezul de nuca si se amesteca cu o lopatica de lemn cateva minute.
Se ia apoi de pe foc si se amesteca in continuare pana acestea se despart in granule care se intind pe o placa de marmura si se zdrobesc cu sucitorul.
Cu barotul de nuci se orneaza marginile tortului.
Apoi se toaca cu cutitul in bucatele de diferite forme si dimensiuni.
Intre timp, se pune zaharul intr-o cantitate de apa de 2 ori mai mare decat alunele sau miezul de nuca, se adauga la zahar 30% apa si se amesteca pana se dizolva bine.
Se pune apoi pe foc sa fiarba pana se leaga, dupa care se adauga 2—3 linguri de zahar ars, alunele sau miezul de nuca si se amesteca cu o lopatica de lemn cateva minute.
Se ia apoi de pe foc si se amesteca in continuare pana acestea se despart in granule care se intind pe o placa de marmura si se zdrobesc cu sucitorul.
Cu barotul de nuci se orneaza marginile tortului.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 08 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :