Statistics:
Visits: 726 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Tocana de pasare cu lapte
Q: | Intreaba despre Tocana de pasare cu lapte |
Ingrediente :
Carne de pasăre 1 kg, ulei 150 g, ceapă 300 g, morcovi 500 g, suc de roşii 1 l, cartofi 1 kg, ardei graşi 100 g, făină 300 g, ouă 3 buc, roşii 300 g,verdeaţă 2 leg, smântână 350 g, sare.
Mod de preparare :
Ceapa se taie mărunt şi se căleşte în ulei împreună cu morcovii tăiaţi julien şi ardeii graşi tăiaţi cubuleţe. Se stinge cu suc de roşii. În acest sos se pune la fiert pasărea, care a fosi curăţată şi tranşată. Din făină, ouă şi puţină apă se face o cocă, din care se întind foi, care se taie în pătrăţele mici, cu latura de circa 20 mm (laşpe), care se fierb în apă cu sare. Indată ce carnea de pasăre este fiartă pe jumătate, se pun în sos cartofii tăiaţi în sferturi şi laptele. Se aşează pe deasupra roşiile proaspete tăiate în două şi se dă cratiţa la cuptor pentru rumenire. La servit se adaugă, la fiecare porţie, o lingură de smântână şi se presară cu verdeaţă tocată.
Sursa imaginii : freeschoolclipart.com
Carne de pasăre 1 kg, ulei 150 g, ceapă 300 g, morcovi 500 g, suc de roşii 1 l, cartofi 1 kg, ardei graşi 100 g, făină 300 g, ouă 3 buc, roşii 300 g,verdeaţă 2 leg, smântână 350 g, sare.
Mod de preparare :
Ceapa se taie mărunt şi se căleşte în ulei împreună cu morcovii tăiaţi julien şi ardeii graşi tăiaţi cubuleţe. Se stinge cu suc de roşii. În acest sos se pune la fiert pasărea, care a fosi curăţată şi tranşată. Din făină, ouă şi puţină apă se face o cocă, din care se întind foi, care se taie în pătrăţele mici, cu latura de circa 20 mm (laşpe), care se fierb în apă cu sare. Indată ce carnea de pasăre este fiartă pe jumătate, se pun în sos cartofii tăiaţi în sferturi şi laptele. Se aşează pe deasupra roşiile proaspete tăiate în două şi se dă cratiţa la cuptor pentru rumenire. La servit se adaugă, la fiecare porţie, o lingură de smântână şi se presară cu verdeaţă tocată.
Sursa imaginii : freeschoolclipart.com
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 18 November '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :