Statistics:
Visits: 1,152 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Pateu de ficat de pasare
Q: | Intreaba despre Pateu de ficat de pasare |
Ingrediente:
Ficat de pasăre 300 g, ceapă 100 g, unt 150 g, franzelă 200 g, lapte 200 ml, slănină afumată 50 g, smântână 100 g, coniac 25 ml, piper, sare.
Cum se prepara:
Ficatul se curăţă de pieliţe şi se taie bucăţi. Ceapa se căleşte în unt, se adaugă slănina tăiată cuburi şi ficatul şi se lasă să se prăjească sub capac. Când ficatul este gata, se lasă să se răcească, se trece de 2-3 ori prin maşina de tocat, împreună cu franzela înmuiată în lapte şi stoarsă bine. Se potriveşte gustul cu sare şi piper măcinat, se adaugă smântâna, coniacul şi restul de unt şi se amestecă, până ce se obţine o pastă spumoasă, care se aşează într-o formă din tablă ce se lasă la frig timp de două ore, se scoate din formă, se aşează pe un platou şi se decorează.
Sursa Imagini : freeschoolclipart.com
Ficat de pasăre 300 g, ceapă 100 g, unt 150 g, franzelă 200 g, lapte 200 ml, slănină afumată 50 g, smântână 100 g, coniac 25 ml, piper, sare.
Cum se prepara:
Ficatul se curăţă de pieliţe şi se taie bucăţi. Ceapa se căleşte în unt, se adaugă slănina tăiată cuburi şi ficatul şi se lasă să se prăjească sub capac. Când ficatul este gata, se lasă să se răcească, se trece de 2-3 ori prin maşina de tocat, împreună cu franzela înmuiată în lapte şi stoarsă bine. Se potriveşte gustul cu sare şi piper măcinat, se adaugă smântâna, coniacul şi restul de unt şi se amestecă, până ce se obţine o pastă spumoasă, care se aşează într-o formă din tablă ce se lasă la frig timp de două ore, se scoate din formă, se aşează pe un platou şi se decorează.
Sursa Imagini : freeschoolclipart.com
Tag-uri: pateu, ficat de pasare, slanina afumata, coniac, gustare |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 22 April '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :