Statistics:
Visits: 900 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Tarta cu nuci
Q: | Intreaba despre Tarta cu nuci |
Ingrediente:
Făină 300 g, unt 200 g, zahăr 100 g, gălbenuşuri 3 buc, smantană 100 g, zahăr vanilat 1 plic. Umplutura: marmeladă fină 200 g, albuşuri 8 buc, zahăr pudră 200 g, făină 50 g, cacao 2S g, nuci 250 g, coajă de lămaie rasă 30 g.
Mod de preparare:
Din făină, unt, zahăr, gălbenuşuri, smantană şi zahăr vanilat se prepară un aluat fraged din care se întinde o foaie dreptunghiulară care se aşeaza într-o tavă unsă cu unt, se dă la cuptor pentru 10 min., se scoate din cuptor, se lasă sa se răcească şi se întinde pe deasupra marmelada. Albuşurile se bat bine, se adaugă zahărul pudră puţin cate puţin şi se continuă adăugandu-se făina, cacao, coaja de lămaie rasă şi nucile măcinate, toate adăugate pe rand, cu o linguriţă. Se toarnă compoziţia aceasta peste aluat. Se dă tava la cuptor şi se coace la un foc potrivit. Cand este gata, se scoate din cuptor, se lasă să se răcească şi se porţionează.
Făină 300 g, unt 200 g, zahăr 100 g, gălbenuşuri 3 buc, smantană 100 g, zahăr vanilat 1 plic. Umplutura: marmeladă fină 200 g, albuşuri 8 buc, zahăr pudră 200 g, făină 50 g, cacao 2S g, nuci 250 g, coajă de lămaie rasă 30 g.
Mod de preparare:
Din făină, unt, zahăr, gălbenuşuri, smantană şi zahăr vanilat se prepară un aluat fraged din care se întinde o foaie dreptunghiulară care se aşeaza într-o tavă unsă cu unt, se dă la cuptor pentru 10 min., se scoate din cuptor, se lasă sa se răcească şi se întinde pe deasupra marmelada. Albuşurile se bat bine, se adaugă zahărul pudră puţin cate puţin şi se continuă adăugandu-se făina, cacao, coaja de lămaie rasă şi nucile măcinate, toate adăugate pe rand, cu o linguriţă. Se toarnă compoziţia aceasta peste aluat. Se dă tava la cuptor şi se coace la un foc potrivit. Cand este gata, se scoate din cuptor, se lasă să se răcească şi se porţionează.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 20 November '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :