Statistics:
Visits: 917 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Supa de taitei de casa
Q: | Intreaba despre Supa de taitei de casa |
Ingrediente:
Oase do vacă 1 kg, morcovi 200 g, pătrunjel 50 g, ţelină 100 g, ceapă 150 g, ulei 50 g, făină 200 g, ouă 2 buc, verdeaţă 1 leg, sare.
Mod de preparare:
Oasele se sparg şi se pun la fiert în apă cu sare. In timpul fierberii se spumează cât este necesar. După circa 2-3 ore se pun în supă 100 g morcovi, pătrunjelul şi ţelina tăiate în patru şi ceapa întreagă. După o oră se ia supa de pe foc şi se strecoară. Morcovii rămaşi se dau pe răzătoare, se călesc în ulei şi se adaugă la supă. Măduva se scoate din oase, se taie în bucăţi mici şi se pune în supă. Din ouă, făină, puţină apă şi sare se face un aluat, ceva mai tare, care se lasă să se odihnească 30 min. Se întinde o foaie, se pudrează cu făină, se face foaia sul şi se taie tăiţeii cu lăţimea de 3-4 mm, care se împrăştie pe planşetă şi se lasă să se zvînte timp de 30 min. Se fierb în apă cu sare, se strecoară, se clătesc cu apă rece, se scurg, se adaugă la supă şi se mai dau câteva clocote. La servit se adaugă verdeaţă tocată.
Oase do vacă 1 kg, morcovi 200 g, pătrunjel 50 g, ţelină 100 g, ceapă 150 g, ulei 50 g, făină 200 g, ouă 2 buc, verdeaţă 1 leg, sare.
Mod de preparare:
Oasele se sparg şi se pun la fiert în apă cu sare. In timpul fierberii se spumează cât este necesar. După circa 2-3 ore se pun în supă 100 g morcovi, pătrunjelul şi ţelina tăiate în patru şi ceapa întreagă. După o oră se ia supa de pe foc şi se strecoară. Morcovii rămaşi se dau pe răzătoare, se călesc în ulei şi se adaugă la supă. Măduva se scoate din oase, se taie în bucăţi mici şi se pune în supă. Din ouă, făină, puţină apă şi sare se face un aluat, ceva mai tare, care se lasă să se odihnească 30 min. Se întinde o foaie, se pudrează cu făină, se face foaia sul şi se taie tăiţeii cu lăţimea de 3-4 mm, care se împrăştie pe planşetă şi se lasă să se zvînte timp de 30 min. Se fierb în apă cu sare, se strecoară, se clătesc cu apă rece, se scurg, se adaugă la supă şi se mai dau câteva clocote. La servit se adaugă verdeaţă tocată.
Tag-uri: oase de vaca, telina, ceapa, verdeata |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 09 May '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :