FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,446
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Serbet de capsuni

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Serbet de capsuni

 Q:   Intreaba despre Serbet de capsuni       
Serbet de capsuni Ingrediente

1 kg zahar, un pahar zeama capsuni, 1/4 pahar apa.

Mod de preparare

Se aleg capsuni coapte si parfumate, se curata, se spala, apoi se zdrobesc intr-un vas cu o lingura de lemn, dupa care se aseaza intr-o sita sa se scurga.

Se lasa zeama obtinuta sa se limpezeasca dupa care se trece printr-un tifon dublu. Se aseaza zaharul in vas, iar pe deasupra se toarna un pahar de zeama de capsuni, limpezita si 1/4 pahar apa.

Se pune vasul pe masina, la un foc slab, iar cand zaharul este dizolvat, se trage la un foc iute.

Cand fierbe, se ridica spuma, se sterg marginiile vasului cu o carpa curata, muiata in apa rece si apoi se incearca daca este bine legat, dand drumul la doua-trei picaturi intr-o ceasca cu apa rece.

Daca picaturile nu se dizolva i mediat si se pot lua intre degete, siropul este gata. Daca insa nu este legat, se aseaza din nou pe foc sa mai dea cateva clocote.

Se recomanda sa se incerce siropul de doua sau chiar de trei ori, ca sa iasa serbetul potrivit de legat.

Se acopera vasul cu o carpa umeda si se lasa serbetul sa se raceasca atat cat poate suferi degetul la atingerea serbetului.

Se incepe frecarea serbetului cu o vergea de lemn, amestecand numai intr-o parte, pana ce isi schimba culoarea devenind un aluat potrivit de tare.

Cand capsunile sunt foarte dulci, se adauga la frecat o lingurita de zeama de lamaie.

Daca serbetul este gata, se aseaza direct cu lingura in borcan sunt cu mana, apasand bine sa nu ramana goluri printre straturi.

FamousWhy va doreste : Pofta Buna!


Tag-uri: serbet de capsuni, capsuni, serbet



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 23 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :