Statistics:
Visits: 1,446 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Serbet de capsuni
Q: | Intreaba despre Serbet de capsuni |
Ingrediente
1 kg zahar, un pahar zeama capsuni, 1/4 pahar apa.
Mod de preparare
Se aleg capsuni coapte si parfumate, se curata, se spala, apoi se zdrobesc intr-un vas cu o lingura de lemn, dupa care se aseaza intr-o sita sa se scurga.
Se lasa zeama obtinuta sa se limpezeasca dupa care se trece printr-un tifon dublu. Se aseaza zaharul in vas, iar pe deasupra se toarna un pahar de zeama de capsuni, limpezita si 1/4 pahar apa.
Se pune vasul pe masina, la un foc slab, iar cand zaharul este dizolvat, se trage la un foc iute.
Cand fierbe, se ridica spuma, se sterg marginiile vasului cu o carpa curata, muiata in apa rece si apoi se incearca daca este bine legat, dand drumul la doua-trei picaturi intr-o ceasca cu apa rece.
Daca picaturile nu se dizolva i mediat si se pot lua intre degete, siropul este gata. Daca insa nu este legat, se aseaza din nou pe foc sa mai dea cateva clocote.
Se recomanda sa se incerce siropul de doua sau chiar de trei ori, ca sa iasa serbetul potrivit de legat.
Se acopera vasul cu o carpa umeda si se lasa serbetul sa se raceasca atat cat poate suferi degetul la atingerea serbetului.
Se incepe frecarea serbetului cu o vergea de lemn, amestecand numai intr-o parte, pana ce isi schimba culoarea devenind un aluat potrivit de tare.
Cand capsunile sunt foarte dulci, se adauga la frecat o lingurita de zeama de lamaie.
Daca serbetul este gata, se aseaza direct cu lingura in borcan sunt cu mana, apasand bine sa nu ramana goluri printre straturi.
FamousWhy va doreste : Pofta Buna!
1 kg zahar, un pahar zeama capsuni, 1/4 pahar apa.
Mod de preparare
Se aleg capsuni coapte si parfumate, se curata, se spala, apoi se zdrobesc intr-un vas cu o lingura de lemn, dupa care se aseaza intr-o sita sa se scurga.
Se lasa zeama obtinuta sa se limpezeasca dupa care se trece printr-un tifon dublu. Se aseaza zaharul in vas, iar pe deasupra se toarna un pahar de zeama de capsuni, limpezita si 1/4 pahar apa.
Se pune vasul pe masina, la un foc slab, iar cand zaharul este dizolvat, se trage la un foc iute.
Cand fierbe, se ridica spuma, se sterg marginiile vasului cu o carpa curata, muiata in apa rece si apoi se incearca daca este bine legat, dand drumul la doua-trei picaturi intr-o ceasca cu apa rece.
Daca picaturile nu se dizolva i mediat si se pot lua intre degete, siropul este gata. Daca insa nu este legat, se aseaza din nou pe foc sa mai dea cateva clocote.
Se recomanda sa se incerce siropul de doua sau chiar de trei ori, ca sa iasa serbetul potrivit de legat.
Se acopera vasul cu o carpa umeda si se lasa serbetul sa se raceasca atat cat poate suferi degetul la atingerea serbetului.
Se incepe frecarea serbetului cu o vergea de lemn, amestecand numai intr-o parte, pana ce isi schimba culoarea devenind un aluat potrivit de tare.
Cand capsunile sunt foarte dulci, se adauga la frecat o lingurita de zeama de lamaie.
Daca serbetul este gata, se aseaza direct cu lingura in borcan sunt cu mana, apasand bine sa nu ramana goluri printre straturi.
FamousWhy va doreste : Pofta Buna!
Tag-uri: serbet de capsuni, capsuni, serbet |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 23 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :