Statistics:
Visits: 2,440 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Serbet de zmeura
Q: | Intreaba despre Serbet de zmeura |
Ingrediente
1 kg zahar, un pahar mare cu zeama de zmeura (circa 1 kg fructe).
Mod de preparare
Se alege zmeura coapta si proaspata. Se curata de codite si se aseaza intr-o strecuratoare sub un jet de apa sa se spele bine. Cand s-a scurs de apa, se aseaza intr-un vas, unde se zdrobeste bine cu o lingura de lemn, scotand astfel toata zeama din fructe.
Se strecoara, se trece printr-un tifon dublu si se lasa sa se limpezeasca. Cand sucul este bine limpezit, se toarna intr-un pahar mare, lasandu-l gol de un deget, diferenta ce se umple cu apa rece.
Se aseaza vasul cu zaharul pentru serbet pe marginea masinii, iar pe deasupra se toarna sucul de zmeura. Se amesteca bine si cand zaharul este complet dizolvat (10—15 minute) se trage la un foc tare unde se lasa 20—25 minute sa fiarba.
Cand deasupra incepe sa se formeze basicute se trage vasul de pe foc si se incearca daca siropul este bine legat turnand 2—3 picaturi intr-o ceasca cu apa rece. Daca siropul este bine legat, picaturile cad bob, fara a se imprastia in apa.
Cand siropul este gata, se lasa sa se mai raceasca, apoi inca caldut, se aseaza pe un scaun de bucatarie si se incepe frecatul. Aceasta operatie se face cu faca-letul din lemn invirtiad intr-o singura directie pana ce serbetul se, taie (asi schimba culoarea, dispare luciul si devine mat).
Cand serbetul este gata, se toarna in borcane si, daca s-a racit complet, se acopera cu hartie pergament sau cu celofan, se leaga si se aseaza la pastrat.
1 kg zahar, un pahar mare cu zeama de zmeura (circa 1 kg fructe).
Mod de preparare
Se alege zmeura coapta si proaspata. Se curata de codite si se aseaza intr-o strecuratoare sub un jet de apa sa se spele bine. Cand s-a scurs de apa, se aseaza intr-un vas, unde se zdrobeste bine cu o lingura de lemn, scotand astfel toata zeama din fructe.
Se strecoara, se trece printr-un tifon dublu si se lasa sa se limpezeasca. Cand sucul este bine limpezit, se toarna intr-un pahar mare, lasandu-l gol de un deget, diferenta ce se umple cu apa rece.
Se aseaza vasul cu zaharul pentru serbet pe marginea masinii, iar pe deasupra se toarna sucul de zmeura. Se amesteca bine si cand zaharul este complet dizolvat (10—15 minute) se trage la un foc tare unde se lasa 20—25 minute sa fiarba.
Cand deasupra incepe sa se formeze basicute se trage vasul de pe foc si se incearca daca siropul este bine legat turnand 2—3 picaturi intr-o ceasca cu apa rece. Daca siropul este bine legat, picaturile cad bob, fara a se imprastia in apa.
Cand siropul este gata, se lasa sa se mai raceasca, apoi inca caldut, se aseaza pe un scaun de bucatarie si se incepe frecatul. Aceasta operatie se face cu faca-letul din lemn invirtiad intr-o singura directie pana ce serbetul se, taie (asi schimba culoarea, dispare luciul si devine mat).
Cand serbetul este gata, se toarna in borcane si, daca s-a racit complet, se acopera cu hartie pergament sau cu celofan, se leaga si se aseaza la pastrat.
Tag-uri: serbet, zmeura, serbet de zmeura |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 23 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :