FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,545
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Serbet de cirese amare

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Serbet de cirese amare

 Q:   Intreaba despre Serbet de cirese amare       
Serbet de cirese amare Ingrediente

1 kg zahar, 1 pahar mare cu zeama de cirese amare, 1/2 lamaie.

Mod de preparare

Se aleg cirese foarte proaspete si bine coapte. Se curata de codite, se spala si se aseaza pe o strecuratoare sa se scurga bine de apa. Se indeparteaza apoi samburii, iar fructele se zdrobesc si se lasa intr-un vas acoperit pana a doua zi cand se storc printr-un tifon.

Dupa ce zeama s-a mai limpezit se trece a doua oara printr-un tifon dublu. Se umple un pahar mare cu aceasta zeama, lasindu-l gol de un deget, distanta ce se completeaza cu apa rece. Se aseaza zaharul in vas, se toarna sucul si se leaga siropul, procedand intocmai ca la cel de zmeura.

In timpul frecatului se adauga zeama de lam aie. Zeama de cirese amare pentru serbet se poate obtine si la cald procedand astfel :
ciresele curatate, spalate si scurse de apa, se aseaza intr-un vas cu 1/2 pahar de apa. Se lasa sa fiarba pe foc potrivit pana ce boabele plesnesc.

Dupa ce s-au racit se storc printr-un tifon. Se aseaza zaharul in vas, se toarna pe deasupra un pahar si jumatate din zeama obtinuta, dupa care se prepara serbetul procedand ca in reteta "Cum se prepara serbeturile".


Tag-uri: serbet, cirese amare, serbet de cirese



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 23 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :