Statistics:
Visits: 1,537 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Serbet de cirese amare
Q: | Intreaba despre Serbet de cirese amare |
Ingrediente
1 kg zahar, 1 pahar mare cu zeama de cirese amare, 1/2 lamaie.
Mod de preparare
Se aleg cirese foarte proaspete si bine coapte. Se curata de codite, se spala si se aseaza pe o strecuratoare sa se scurga bine de apa. Se indeparteaza apoi samburii, iar fructele se zdrobesc si se lasa intr-un vas acoperit pana a doua zi cand se storc printr-un tifon.
Dupa ce zeama s-a mai limpezit se trece a doua oara printr-un tifon dublu. Se umple un pahar mare cu aceasta zeama, lasindu-l gol de un deget, distanta ce se completeaza cu apa rece. Se aseaza zaharul in vas, se toarna sucul si se leaga siropul, procedand intocmai ca la cel de zmeura.
In timpul frecatului se adauga zeama de lam aie. Zeama de cirese amare pentru serbet se poate obtine si la cald procedand astfel :
ciresele curatate, spalate si scurse de apa, se aseaza intr-un vas cu 1/2 pahar de apa. Se lasa sa fiarba pe foc potrivit pana ce boabele plesnesc.
Dupa ce s-au racit se storc printr-un tifon. Se aseaza zaharul in vas, se toarna pe deasupra un pahar si jumatate din zeama obtinuta, dupa care se prepara serbetul procedand ca in reteta "Cum se prepara serbeturile".
1 kg zahar, 1 pahar mare cu zeama de cirese amare, 1/2 lamaie.
Mod de preparare
Se aleg cirese foarte proaspete si bine coapte. Se curata de codite, se spala si se aseaza pe o strecuratoare sa se scurga bine de apa. Se indeparteaza apoi samburii, iar fructele se zdrobesc si se lasa intr-un vas acoperit pana a doua zi cand se storc printr-un tifon.
Dupa ce zeama s-a mai limpezit se trece a doua oara printr-un tifon dublu. Se umple un pahar mare cu aceasta zeama, lasindu-l gol de un deget, distanta ce se completeaza cu apa rece. Se aseaza zaharul in vas, se toarna sucul si se leaga siropul, procedand intocmai ca la cel de zmeura.
In timpul frecatului se adauga zeama de lam aie. Zeama de cirese amare pentru serbet se poate obtine si la cald procedand astfel :
ciresele curatate, spalate si scurse de apa, se aseaza intr-un vas cu 1/2 pahar de apa. Se lasa sa fiarba pe foc potrivit pana ce boabele plesnesc.
Dupa ce s-au racit se storc printr-un tifon. Se aseaza zaharul in vas, se toarna pe deasupra un pahar si jumatate din zeama obtinuta, dupa care se prepara serbetul procedand ca in reteta "Cum se prepara serbeturile".
Tag-uri: serbet, cirese amare, serbet de cirese |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 23 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :