Statistics:
Visits: 1,371 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Cum se prepara dulceata de capsune
Q: | Intreaba despre Cum se prepara dulceata de capsune |
Ingrediente
1 farfurie adanca, plina cu capsuni, 1 kg zahar, 1 lamaie, 3 pahare apa, una ceasca alcool.
Mod de preparare
Pentru dulceata se prefera capsunile rotunde, tari, nu prea zemoase, de culoare rosie, si potrivit de mari si cat mai egale pe cat posibil. Se aseaza capsunile intr-o sita si se spala introducandu-le cu totul intr-un vas cu apa rece, care se schimba de trei-patru ori pana oe se curata de pamant.
Dupa ce s-au scurs de apa, se scot coditele, rasucindu-le usor, apoi se aseaza intr-o farfurie si se stropesc cu alcool. Se aseaza zaharul cu apa pe marginea masinii si cand s-a dizolvat, se da vasul la un foc mai tare pana cand se leaga siropul bine.
Se trage vasul pe marginea masinii si cand clocotele au incetat, se adauga capsunile. Se lasa sa mai stea 10—15 minute, dupa care se aseaza vasul la un foc tare. Cand incepe sa clocoteasca, se agita vasul din cand in cand si se ridica spuma.
Daca dulceata este aproape gata, se adauga zeama de lamaie si dupa cateva clocote, se incearca siropul. Cand este bine legat, se da vasul la o parte si se lasa pana ce dulceata s-a racit, cand se aseaza in borcane.
FamousWhy va doreste : Pofta Buna!
1 farfurie adanca, plina cu capsuni, 1 kg zahar, 1 lamaie, 3 pahare apa, una ceasca alcool.
Mod de preparare
Pentru dulceata se prefera capsunile rotunde, tari, nu prea zemoase, de culoare rosie, si potrivit de mari si cat mai egale pe cat posibil. Se aseaza capsunile intr-o sita si se spala introducandu-le cu totul intr-un vas cu apa rece, care se schimba de trei-patru ori pana oe se curata de pamant.
Dupa ce s-au scurs de apa, se scot coditele, rasucindu-le usor, apoi se aseaza intr-o farfurie si se stropesc cu alcool. Se aseaza zaharul cu apa pe marginea masinii si cand s-a dizolvat, se da vasul la un foc mai tare pana cand se leaga siropul bine.
Se trage vasul pe marginea masinii si cand clocotele au incetat, se adauga capsunile. Se lasa sa mai stea 10—15 minute, dupa care se aseaza vasul la un foc tare. Cand incepe sa clocoteasca, se agita vasul din cand in cand si se ridica spuma.
Daca dulceata este aproape gata, se adauga zeama de lamaie si dupa cateva clocote, se incearca siropul. Cand este bine legat, se da vasul la o parte si se lasa pana ce dulceata s-a racit, cand se aseaza in borcane.
FamousWhy va doreste : Pofta Buna!
Tag-uri: dulceata, capsune, dulceata de capsune |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 22 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :