Statistics:
Visits: 839 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
O reteta pentru marmelada de capsuni
Q: | Intreaba despre O reteta pentru marmelada de capsuni |
Ingrediente
4 kg capsuni, 1 kg zahar, 1/2 lamaie. Se aleg capsunile, se inlatura coditele si se aseaza intr-o strecuratoare care se introduce de doua-trei ori intr-un vas cu apa rece.
Mod de preparare
Se repeta aceasta operatie, schimband apa din vas pana cand ramane curata. Cand capsunile sunt curate, se trec numai usor sub un jet de apa. Capsunile bine scurse de apa, se aseaza intr-un vas in straturi, unt de capsuni, altoi de zahar, alternând astfel pana ce se termina.
Se acopera vasul si se lasa la rece pana a doua zi cand se aseaza la un foc iute, amestecand continuu cu o lopatica de lemn. Cand marmelada incepe sa se ingroase, se face proba si daca este aproape gata se adauga zeama de lamaie si dupa cateva clocote se trage vasul de pe foc.
Se toarna calda in borcane.
4 kg capsuni, 1 kg zahar, 1/2 lamaie. Se aleg capsunile, se inlatura coditele si se aseaza intr-o strecuratoare care se introduce de doua-trei ori intr-un vas cu apa rece.
Mod de preparare
Se repeta aceasta operatie, schimband apa din vas pana cand ramane curata. Cand capsunile sunt curate, se trec numai usor sub un jet de apa. Capsunile bine scurse de apa, se aseaza intr-un vas in straturi, unt de capsuni, altoi de zahar, alternând astfel pana ce se termina.
Se acopera vasul si se lasa la rece pana a doua zi cand se aseaza la un foc iute, amestecand continuu cu o lopatica de lemn. Cand marmelada incepe sa se ingroase, se face proba si daca este aproape gata se adauga zeama de lamaie si dupa cateva clocote se trage vasul de pe foc.
Se toarna calda in borcane.
Tag-uri: marmelada, capsuni, marmelada de capsuni |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 23 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :