Statistics:
Visits: 1,036 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Rosii umplute cu orez I
Q: | Intreaba despre Rosii umplute cu orez I |
Ingrediente:
Roşii 1,5 kg, orez 200 g, ceapă 200 g, morcovi 100 g, verdeaţă 2 leg, bulion de tomate 50 g, zahăr 20 g, ulei 200 g, sare.
Mod de preparare:
Se aleg roşii de aceeaşi mărime, se taie capacele, se scobesc şi se pun cu gura in jos ca să se scurgă. Ceapa se toacă mărunt, se căleşte în ulei, se adaugă morcovii daţi pe răzătoare şi se călesc împreună, pană ce încep sa se rumenească. Se adaugă orezul spălat şi scurs, se călesc în continuare, adăugandu-se din cand în cand cate puţină apă. După circa 10 min. se pune verdeaţa tocată, sare, o linguriţă de zahăr şi apă şi se dă cratiţa la cuptor timp de 20 min. După ce se scoate din cuptor, se lasă să se răcească. Se umplu roşiile cu această compoziţie şi se aşează într-o tavă unsă cu ulei. Din restul de ulei, bulion, apă, sare şi zahăr se prepară un sos care se toarnă peste roşii şi se dă tava la cuptor pentru încă 30 minute.
Roşii 1,5 kg, orez 200 g, ceapă 200 g, morcovi 100 g, verdeaţă 2 leg, bulion de tomate 50 g, zahăr 20 g, ulei 200 g, sare.
Mod de preparare:
Se aleg roşii de aceeaşi mărime, se taie capacele, se scobesc şi se pun cu gura in jos ca să se scurgă. Ceapa se toacă mărunt, se căleşte în ulei, se adaugă morcovii daţi pe răzătoare şi se călesc împreună, pană ce încep sa se rumenească. Se adaugă orezul spălat şi scurs, se călesc în continuare, adăugandu-se din cand în cand cate puţină apă. După circa 10 min. se pune verdeaţa tocată, sare, o linguriţă de zahăr şi apă şi se dă cratiţa la cuptor timp de 20 min. După ce se scoate din cuptor, se lasă să se răcească. Se umplu roşiile cu această compoziţie şi se aşează într-o tavă unsă cu ulei. Din restul de ulei, bulion, apă, sare şi zahăr se prepară un sos care se toarnă peste roşii şi se dă tava la cuptor pentru încă 30 minute.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 11 May '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :