Statistics:
Visits: 942 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Gulii umplute cu orez
Q: | Intreaba despre Gulii umplute cu orez |
Se aleg 12 gulii tinere şi de aceeaşi mărime, se curăţă, se scobesc şi se umplu cu o compoziţie de orez preparată astfel: 100 g ceapă se taie mărunt şi se căleşte in 100 ml ulei.
Cand ceapa se ingălbeneşte, se adaugă 200 g orez ales, spălat şi scurs. Se prăjeşte orezul 5—6 min, după care se adaugă 30 g bulion de roşii şi se stinge cu 1/2 L apă clocotită.
Se potriveşte de sare şi de piper, după gust, se adaugă o legătură de mărar tăiat mărunt, se amestecă şi se lasă pe foc domol să fiarbă acoperit 20—30 min, după care compoziţia este bună pentru umplerea guliilor.
După ce se umplu, guliile se aşază intr-o tavă care se umple cu sos de roşii sau cu sos de smantană şi se introduce la cuptor sau se lasă să fiarbă pe plită pană cand se inmoaie guliile.
Cand ceapa se ingălbeneşte, se adaugă 200 g orez ales, spălat şi scurs. Se prăjeşte orezul 5—6 min, după care se adaugă 30 g bulion de roşii şi se stinge cu 1/2 L apă clocotită.
Se potriveşte de sare şi de piper, după gust, se adaugă o legătură de mărar tăiat mărunt, se amestecă şi se lasă pe foc domol să fiarbă acoperit 20—30 min, după care compoziţia este bună pentru umplerea guliilor.
După ce se umplu, guliile se aşază intr-o tavă care se umple cu sos de roşii sau cu sos de smantană şi se introduce la cuptor sau se lasă să fiarbă pe plită pană cand se inmoaie guliile.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 19 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :