FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,012
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Rata cu portocale si coniac

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Rata cu portocale si coniac

 Q:   Intreaba despre Rata cu portocale si coniac       
Rata cu portocale si coniac Ingrediente

1 raţa, 3 portocale, 100 ml vin, 50 ml coniac, 60 g zahăr, 50 g unt, 50 ml ulei, 30 g făină, cateva felii de ceapă, morcovi şi ţelină, 30 g bulion.

Mod de preparare

RaÅ£a, curăţată ca de obicei, se spală, se zvantă, se taie în bucăţi care se sărează puÅ£in ÅŸi se prăjesc în untură. După ce s-a prăjit puÅ£in, se scoate carnea, se pune în alt vas, iar în untura rămasă se prăjesc ceapa, morcovii, Å£elina, toate tăiate subÅ£ire, se rumenesc puÅ£in, după care se presară cu făină ÅŸi se mai călesc 5-6 min. Se stinge sosul cu bulionul ÅŸi cu puÅ£ină apă caldă ÅŸi se mai lasă să fiarbă 20-30 min, după care se strecoarÃ„Æ ’, pasandu-se cu toate componentele peste carne ÅŸi se mai fierb împreună pană ce carnea este gata.

Intre timp, se curăţă portocalele de coajă, iar cojile se taie foarte subţire (ca fideaua) şi se pun la fiert cu apă. După 2-3 clocote se scurg de prima apă amară, se pun din nou cu apă şi se lasă să fiarbă pană ce devin moi. Miezul de portocale se desface în felii, se aşază într-o tavă smălţuită şi unsă cu unt şi se introduce în cuptorul bine încins, unde se ţine 10 min, după care se scoate şi se stinge cu vin. Cojile fierte şi bine scurse se răstoarnă peste carnea fiartă, se mai adaugă zahărul caramelizat stins, suc de carne sau de oase (jiu glas) şi coniacul.
Se serveşte fierbinte, fără altă garnitură, numai cu felii de portocale.


Tag-uri: rata, portocale, vin, ulei



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 23 February '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :