Statistics:
Visits: 1,012 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Rata cu portocale si coniac
Q: | Intreaba despre Rata cu portocale si coniac |
Ingrediente
1 raţa, 3 portocale, 100 ml vin, 50 ml coniac, 60 g zahăr, 50 g unt, 50 ml ulei, 30 g făină, cateva felii de ceapă, morcovi şi ţelină, 30 g bulion.
Mod de preparare
RaÅ£a, curăţată ca de obicei, se spală, se zvantă, se taie în bucăţi care se sărează puÅ£in ÅŸi se prăjesc în untură. După ce s-a prăjit puÅ£in, se scoate carnea, se pune în alt vas, iar în untura rămasă se prăjesc ceapa, morcovii, Å£elina, toate tăiate subÅ£ire, se rumenesc puÅ£in, după care se presară cu făină ÅŸi se mai călesc 5-6 min. Se stinge sosul cu bulionul ÅŸi cu puÅ£ină apă caldă ÅŸi se mai lasă să fiarbă 20-30 min, după care se strecoarÃ„Æ ’, pasandu-se cu toate componentele peste carne ÅŸi se mai fierb împreună pană ce carnea este gata.
Intre timp, se curăţă portocalele de coajă, iar cojile se taie foarte subţire (ca fideaua) şi se pun la fiert cu apă. După 2-3 clocote se scurg de prima apă amară, se pun din nou cu apă şi se lasă să fiarbă pană ce devin moi. Miezul de portocale se desface în felii, se aşază într-o tavă smălţuită şi unsă cu unt şi se introduce în cuptorul bine încins, unde se ţine 10 min, după care se scoate şi se stinge cu vin. Cojile fierte şi bine scurse se răstoarnă peste carnea fiartă, se mai adaugă zahărul caramelizat stins, suc de carne sau de oase (jiu glas) şi coniacul.
Se serveşte fierbinte, fără altă garnitură, numai cu felii de portocale.
1 raţa, 3 portocale, 100 ml vin, 50 ml coniac, 60 g zahăr, 50 g unt, 50 ml ulei, 30 g făină, cateva felii de ceapă, morcovi şi ţelină, 30 g bulion.
Mod de preparare
RaÅ£a, curăţată ca de obicei, se spală, se zvantă, se taie în bucăţi care se sărează puÅ£in ÅŸi se prăjesc în untură. După ce s-a prăjit puÅ£in, se scoate carnea, se pune în alt vas, iar în untura rămasă se prăjesc ceapa, morcovii, Å£elina, toate tăiate subÅ£ire, se rumenesc puÅ£in, după care se presară cu făină ÅŸi se mai călesc 5-6 min. Se stinge sosul cu bulionul ÅŸi cu puÅ£ină apă caldă ÅŸi se mai lasă să fiarbă 20-30 min, după care se strecoarÃ„Æ ’, pasandu-se cu toate componentele peste carne ÅŸi se mai fierb împreună pană ce carnea este gata.
Intre timp, se curăţă portocalele de coajă, iar cojile se taie foarte subţire (ca fideaua) şi se pun la fiert cu apă. După 2-3 clocote se scurg de prima apă amară, se pun din nou cu apă şi se lasă să fiarbă pană ce devin moi. Miezul de portocale se desface în felii, se aşază într-o tavă smălţuită şi unsă cu unt şi se introduce în cuptorul bine încins, unde se ţine 10 min, după care se scoate şi se stinge cu vin. Cojile fierte şi bine scurse se răstoarnă peste carnea fiartă, se mai adaugă zahărul caramelizat stins, suc de carne sau de oase (jiu glas) şi coniacul.
Se serveşte fierbinte, fără altă garnitură, numai cu felii de portocale.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 23 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :