Statistics:
Visits: 676 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Rata cu castraveti murati
Q: | Intreaba despre Rata cu castraveti murati |
Ingrediente
1 raţă de circa 0,600-1 kg, castraveţi muraţi, 100 g untură, 30 g bulion, 2-3 cepe, 500 g roşii, 1 lingură cu varf de mărar verde tăiat mărunt, 1 lingură de făină, 1 frunză de dafin, sare.
Mod de preparare
Raţa se opăreşte, se curăţă de tulei şi fulgi, se freacă cu mălai şi după ce i s-au scos măruntaiele se spală bine apoi se taie în bucăţi, se trece prin făină şi se pune la prăjit în untură încinsă. După ce bucăţile s-au prăjit se scot în alt vas, iar în untura rămasă se prăjeşte ceapa tăiată mărunt şi, după ce aceasta s-a prăjit puţin, se adaugă restul de făină, bulionul şi se s tinge cu apă caldă.
Se lasă să dea în două-trei clocote, se răstoarnă peste carne şi se lasă să fiarbă împreună pană ce carnea este aproape gata. Intre timp, se curăţă castraveţii de coajă, se taie în bucăţi mici, se pun într-un vas, se acoperă cu apă şi se fierb 10-20 minute, după care se scurg de apa în care au fiert. Peste castraveţii scurşi se adaugă sosul de la mîncarea respectivă şi se mai fierb împreună pană sunt gata, după aceea se răstoarnă peste carne, se adaugă sare, deasupra se pun roşiile tăiate şi se introduce mancarea în cuptorul încins, unde se ţine pană ce zeama (sosul) scade potrivit, iar roşiile se rumenesc puţin. Mancarea se serveşte fierbinte, presărată pe deasupra cu mărar proaspăt tăiat mărunt.
1 raţă de circa 0,600-1 kg, castraveţi muraţi, 100 g untură, 30 g bulion, 2-3 cepe, 500 g roşii, 1 lingură cu varf de mărar verde tăiat mărunt, 1 lingură de făină, 1 frunză de dafin, sare.
Mod de preparare
Raţa se opăreşte, se curăţă de tulei şi fulgi, se freacă cu mălai şi după ce i s-au scos măruntaiele se spală bine apoi se taie în bucăţi, se trece prin făină şi se pune la prăjit în untură încinsă. După ce bucăţile s-au prăjit se scot în alt vas, iar în untura rămasă se prăjeşte ceapa tăiată mărunt şi, după ce aceasta s-a prăjit puţin, se adaugă restul de făină, bulionul şi se s tinge cu apă caldă.
Se lasă să dea în două-trei clocote, se răstoarnă peste carne şi se lasă să fiarbă împreună pană ce carnea este aproape gata. Intre timp, se curăţă castraveţii de coajă, se taie în bucăţi mici, se pun într-un vas, se acoperă cu apă şi se fierb 10-20 minute, după care se scurg de apa în care au fiert. Peste castraveţii scurşi se adaugă sosul de la mîncarea respectivă şi se mai fierb împreună pană sunt gata, după aceea se răstoarnă peste carne, se adaugă sare, deasupra se pun roşiile tăiate şi se introduce mancarea în cuptorul încins, unde se ţine pană ce zeama (sosul) scade potrivit, iar roşiile se rumenesc puţin. Mancarea se serveşte fierbinte, presărată pe deasupra cu mărar proaspăt tăiat mărunt.
Tag-uri: rata, castraveti murati, untura, bulion |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 23 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :