Statistics:
Visits: 853 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Rasol din piept de vaca cu legume si hrean
Q: | Intreaba despre Rasol din piept de vaca cu legume si hrean |
Ingrediente
Pentru 6 porţii: 1 1/2 kg carne de vacă cu os (cap de piept), 1-2 cepe, 1 ţelină, 200-300 g morcovi, 1 pătrunjel, 1/4 căpăţană varză dulce, 1-2 ardei graşi, 600 g cartofi, 1 lingură de pătrunjel verde tăiat mărunt, hrean, oţet, sare, după gust.
Mod de preparare
Carnea destinată rasolului se spală şi se pune în apă înfierbantată la opărit. După aceea se spală din nou şi se pune la fiert în vasul curat, cu apă clocotită (în cantitate potrivită) şi puţină sare. După ce a dat în fiert se spumuieşte, se şterg urmele de spumă de pe marginea oalei, se micşorează focul pentru ca fierberea să se facă lent şi fără întrer upere.
Vasul se acoperă cu capacul lăsat puţin la o parte pentru evacuarea aburului. După 1 oră de fierbere se adaugă legumele curăţate, spălate şi crestate la capete. Se lasă să fiarbă în continuare pînă sunt gata legumele şi carnea, după care se scot în apă rece cu puţină sare. Apoi se taie legumele în rondele, iar carnea în felii transversal pe fibre şi se aşază într-o cratiţă împreună, iar peste ele se toarnă puţină supă fierbinte şi se ţin la cald pană la servire.
Intre timp, se fierb cartofii curăţaţi de coajă şi tăiaţi în bucăţi. Se taie pătrunjelul verde mărunt şi se prepară hreanul ras, cu oţet, sare după gust, la care se mai adaugă şi puţină supă degresată.
Se serveşte ca felul doi, cu legume şi cu cartofi presăraţi cu pătrunjel verde tăiat mărunt, iar hreanul se serveşte separat.
Supa de la fiertul rasolului se serveşte cu tăiţei de casă sau cu găluşte.
Pentru 6 porţii: 1 1/2 kg carne de vacă cu os (cap de piept), 1-2 cepe, 1 ţelină, 200-300 g morcovi, 1 pătrunjel, 1/4 căpăţană varză dulce, 1-2 ardei graşi, 600 g cartofi, 1 lingură de pătrunjel verde tăiat mărunt, hrean, oţet, sare, după gust.
Mod de preparare
Carnea destinată rasolului se spală şi se pune în apă înfierbantată la opărit. După aceea se spală din nou şi se pune la fiert în vasul curat, cu apă clocotită (în cantitate potrivită) şi puţină sare. După ce a dat în fiert se spumuieşte, se şterg urmele de spumă de pe marginea oalei, se micşorează focul pentru ca fierberea să se facă lent şi fără întrer upere.
Vasul se acoperă cu capacul lăsat puţin la o parte pentru evacuarea aburului. După 1 oră de fierbere se adaugă legumele curăţate, spălate şi crestate la capete. Se lasă să fiarbă în continuare pînă sunt gata legumele şi carnea, după care se scot în apă rece cu puţină sare. Apoi se taie legumele în rondele, iar carnea în felii transversal pe fibre şi se aşază într-o cratiţă împreună, iar peste ele se toarnă puţină supă fierbinte şi se ţin la cald pană la servire.
Intre timp, se fierb cartofii curăţaţi de coajă şi tăiaţi în bucăţi. Se taie pătrunjelul verde mărunt şi se prepară hreanul ras, cu oţet, sare după gust, la care se mai adaugă şi puţină supă degresată.
Se serveşte ca felul doi, cu legume şi cu cartofi presăraţi cu pătrunjel verde tăiat mărunt, iar hreanul se serveşte separat.
Supa de la fiertul rasolului se serveşte cu tăiţei de casă sau cu găluşte.
Tag-uri: rasol, piept de vaca, hrean, telina |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 23 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :