FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 815
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Rasol din piept de vaca cu legume si hrean

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Rasol din piept de vaca cu legume si hrean

 Q:   Intreaba despre Rasol din piept de vaca cu legume si hrean       
Rasol din piept de vaca cu legume si hrean Ingrediente

Pentru 6 porţii: 1 1/2 kg carne de vacă cu os (cap de piept), 1-2 cepe, 1 ţelină, 200-300 g morcovi, 1 pătrunjel, 1/4 căpăţană varză dulce, 1-2 ardei graşi, 600 g cartofi, 1 lingură de pătrunjel verde tăiat mărunt, hrean, oţet, sare, după gust.

Mod de preparare

Carnea destinată rasolului se spală şi se pune în apă înfierbantată la opărit. După aceea se spală din nou şi se pune la fiert în vasul curat, cu apă clocotită (în cantitate potrivită) şi puţină sare. După ce a dat în fiert se spumuieşte, se şterg urmele de spumă de pe marginea oalei, se micşorează focul pentru ca fierberea să se facă lent şi fără întrerupere.

Vasul se acoperă cu capacul lăsat puţin la o parte pentru evacuarea aburului. După 1 oră de fierbere se adaugă legumele curăţate, spălate şi crestate la capete. Se lasă să fiarbă în continuare pînă sunt gata legumele şi carnea, după care se scot în apă rece cu puţină sare. Apoi se taie legumele în rondele, iar carnea în felii transversal pe fibre şi se aşază într-o cratiţă împreună, iar peste ele se toarnă puţină supă fierbinte şi se ţin la cald pană la servire.

Intre timp, se fierb cartofii curăţaţi de coajă şi tăiaţi în bucăţi. Se taie pătrunjelul verde mărunt şi se prepară hreanul ras, cu oţet, sare după gust, la care se mai adaugă şi puţină supă degresată.
Se serveşte ca felul doi, cu legume şi cu cartofi presăraţi cu pătrunjel verde tăiat mărunt, iar hreanul se serveşte separat.

Supa de la fiertul rasolului se serveşte cu tăiţei de casă sau cu găluşte.


Tag-uri: rasol, piept de vaca, hrean, telina



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 23 February '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :