FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 965
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Rasol de gaina cu hrean

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Rasol de gaina cu hrean

 Q:   Intreaba despre Rasol de gaina cu hrean       
Rasol de gaina cu hrean Ingrediente

1 găină (circa 1 kg), 1 ceapă, 1 morcov, 1 pătrunjel, 1 rădăcină de hrean, 2-3 linguri de oţet, 1/2 linguriţă de zahăr, sare, 1 kg de cartofi.


Mod de preparare

După ce găina a fost tăiată, opărită şi curăţata, este recomandabil să se ţină o zi sau chiar două zile la rece. in felul acesta carnea devine mai fragedă. După ce a stat la rece se opăreşte, apoi se spală atat găina cat şi oala şi se pune la fiert cu apă şi puţină sare.

După primul inceput de clocot se spumuieşte, apoi operaţia se continuă de cate ori apare spuma. Intre timp, zarzavatul, care se poate pune in cantitate mai mare sau de mai multe feluri (ţelină, varz ă, praz etc), se curăţă, se spală şi se taie in două sau numai se crestează la capete şi se pune in oala in care fierbe găina cand aceasta este fiartă pe jumătate (zarzavatul de iarnă se poate pune mai din timp).

Cartofii se fierb separat, intr-un vas cu apă şi sare, tăiaţi in bucăţi. Găina, după ce este bine fiartă, se scoate intr-un alt vas cu apă rece şi puţină sare, pentru a nu se usca, iar supa se strecoară. Zarzavatul din supă se taie in felii mai groase şi se ţine intr-o crăticioară cu puţină supă fierbinte.

La servire se taie găina in bucăţi şi se serveşte cu legume (zarzavat) şi cartofi fierbinţi; separat, intr-o sosieră, se pune hreanul ras cu sare, zahăr şi oţet, după gust.


Tag-uri: rasol, gaina, hrean



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 20 February '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :