Statistics:
Visits: 965 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Rasol de gaina cu hrean
Q: | Intreaba despre Rasol de gaina cu hrean |
Ingrediente
1 găină (circa 1 kg), 1 ceapă, 1 morcov, 1 pătrunjel, 1 rădăcină de hrean, 2-3 linguri de oţet, 1/2 linguriţă de zahăr, sare, 1 kg de cartofi.
Mod de preparare
După ce găina a fost tăiată, opărită şi curăţata, este recomandabil să se ţină o zi sau chiar două zile la rece. in felul acesta carnea devine mai fragedă. După ce a stat la rece se opăreşte, apoi se spală atat găina cat şi oala şi se pune la fiert cu apă şi puţină sare.
După primul inceput de clocot se spumuieşte, apoi operaţia se continuă de cate ori apare spuma. Intre timp, zarzavatul, care se poate pune in cantitate mai mare sau de mai multe feluri (ţelină, varz ă, praz etc), se curăţă, se spală şi se taie in două sau numai se crestează la capete şi se pune in oala in care fierbe găina cand aceasta este fiartă pe jumătate (zarzavatul de iarnă se poate pune mai din timp).
Cartofii se fierb separat, intr-un vas cu apă şi sare, tăiaţi in bucăţi. Găina, după ce este bine fiartă, se scoate intr-un alt vas cu apă rece şi puţină sare, pentru a nu se usca, iar supa se strecoară. Zarzavatul din supă se taie in felii mai groase şi se ţine intr-o crăticioară cu puţină supă fierbinte.
La servire se taie găina in bucăţi şi se serveşte cu legume (zarzavat) şi cartofi fierbinţi; separat, intr-o sosieră, se pune hreanul ras cu sare, zahăr şi oţet, după gust.
1 găină (circa 1 kg), 1 ceapă, 1 morcov, 1 pătrunjel, 1 rădăcină de hrean, 2-3 linguri de oţet, 1/2 linguriţă de zahăr, sare, 1 kg de cartofi.
Mod de preparare
După ce găina a fost tăiată, opărită şi curăţata, este recomandabil să se ţină o zi sau chiar două zile la rece. in felul acesta carnea devine mai fragedă. După ce a stat la rece se opăreşte, apoi se spală atat găina cat şi oala şi se pune la fiert cu apă şi puţină sare.
După primul inceput de clocot se spumuieşte, apoi operaţia se continuă de cate ori apare spuma. Intre timp, zarzavatul, care se poate pune in cantitate mai mare sau de mai multe feluri (ţelină, varz ă, praz etc), se curăţă, se spală şi se taie in două sau numai se crestează la capete şi se pune in oala in care fierbe găina cand aceasta este fiartă pe jumătate (zarzavatul de iarnă se poate pune mai din timp).
Cartofii se fierb separat, intr-un vas cu apă şi sare, tăiaţi in bucăţi. Găina, după ce este bine fiartă, se scoate intr-un alt vas cu apă rece şi puţină sare, pentru a nu se usca, iar supa se strecoară. Zarzavatul din supă se taie in felii mai groase şi se ţine intr-o crăticioară cu puţină supă fierbinte.
La servire se taie găina in bucăţi şi se serveşte cu legume (zarzavat) şi cartofi fierbinţi; separat, intr-o sosieră, se pune hreanul ras cu sare, zahăr şi oţet, după gust.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 20 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :