Statistics:
Visits: 1,136 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Gaina rasol cu sos suprem
Q: | Intreaba despre Gaina rasol cu sos suprem |
Ingrediente
1 găină (circa 1 kg), 150 g unt, 2 ouă, 100 g smantană, 200 g orez, 1/2 lămaie, 100 g făină, 1 ceapă, puţin zarzavat, numai pentru a da gust.
Mod de preparare
Găina se prepară la fel ca in reţeta 980. Din orez şi jumătate din cantitatea de unt se prepară pilaful (intr-o cratiţă se incălzeşte unt, se adaugă orezul spălat, se căleşte puţin şi se stinge cu supă in care a fiert găina, socotindu-se la o parte orez 2—3 părţi de supă.
Se dă apoi in fiert, se amestecă, se acoperă cu un capac şi se ţine pe foc domol circa 20 min) Din restul de unt şi făină se prepară sos suprem (se pune untul intr-o cratiţă pe foc domol, se adaugă făină, se căleşte 3—4 min fără să se rume-nească, se stinge cu supă in care a fiert găina, se adaugă smantana şi, după gust, sare şi zeamă de lămaie. Se amestecă bine, iar după ce s-a luat de pe foc se amestecă din nou bine şi se adaugă gălbenuşurile). La servire se formează porţii de orez cu polonicul, iar alături se pun bucăţile de găină şi sos pe deasupra .
1 găină (circa 1 kg), 150 g unt, 2 ouă, 100 g smantană, 200 g orez, 1/2 lămaie, 100 g făină, 1 ceapă, puţin zarzavat, numai pentru a da gust.
Mod de preparare
Găina se prepară la fel ca in reţeta 980. Din orez şi jumătate din cantitatea de unt se prepară pilaful (intr-o cratiţă se incălzeşte unt, se adaugă orezul spălat, se căleşte puţin şi se stinge cu supă in care a fiert găina, socotindu-se la o parte orez 2—3 părţi de supă.
Se dă apoi in fiert, se amestecă, se acoperă cu un capac şi se ţine pe foc domol circa 20 min) Din restul de unt şi făină se prepară sos suprem (se pune untul intr-o cratiţă pe foc domol, se adaugă făină, se căleşte 3—4 min fără să se rume-nească, se stinge cu supă in care a fiert găina, se adaugă smantana şi, după gust, sare şi zeamă de lămaie. Se amestecă bine, iar după ce s-a luat de pe foc se amestecă din nou bine şi se adaugă gălbenuşurile). La servire se formează porţii de orez cu polonicul, iar alături se pun bucăţile de găină şi sos pe deasupra .
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 20 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :