Statistics:
Visits: 739 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Prepelite cu ciuperci
Q: | Intreaba despre Prepelite cu ciuperci |
Ingrediente:
Prepeliţe 5 buc, unt 150 g, morcovi 200 g, ţelină 200 g, făină 25 g, vin 100 ml, hribi 500 g, franzelă 150 g, piper, sare.
Mod de preparare:
Prepeliţele se curăţă de pene, fără a se opări, se trec printr-o flacără, se scot intestinele prin gat, se spală, se şterg cu un ştergar, se freacă cu sare şi se frig, sub capac, într-un vas cu unt. In untul rămas se călesc legumele tăiate rondele, se adaugă făina, se stinge cu apă, se lasă să fiarbă 30 min., se pasează sosul şi se fierbe în continuare. Se adaugă vinul şi hribii tăiaţi julien şi căliţi în unt şi se potriveşte gustul cu sare şi piper şi se fierbe, pană ce sosul are consistenţa necesară. Franzela se taie felii, se curăţă feliile de coajă şi se prăjesc în unt. La servit, se aşează prepeliţele pe cate un cruton, alături de o garnitura de legume şi ciupercile.
Prepeliţe 5 buc, unt 150 g, morcovi 200 g, ţelină 200 g, făină 25 g, vin 100 ml, hribi 500 g, franzelă 150 g, piper, sare.
Mod de preparare:
Prepeliţele se curăţă de pene, fără a se opări, se trec printr-o flacără, se scot intestinele prin gat, se spală, se şterg cu un ştergar, se freacă cu sare şi se frig, sub capac, într-un vas cu unt. In untul rămas se călesc legumele tăiate rondele, se adaugă făina, se stinge cu apă, se lasă să fiarbă 30 min., se pasează sosul şi se fierbe în continuare. Se adaugă vinul şi hribii tăiaţi julien şi căliţi în unt şi se potriveşte gustul cu sare şi piper şi se fierbe, pană ce sosul are consistenţa necesară. Franzela se taie felii, se curăţă feliile de coajă şi se prăjesc în unt. La servit, se aşează prepeliţele pe cate un cruton, alături de o garnitura de legume şi ciupercile.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 11 November '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :