Statistics:
Visits: 1,626 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Linte batuta
Q: | Intreaba despre Linte batuta |
Ingrediente:
Linte 1 kg, mazăre uscată 300 g. usturoi 20 g. ceapă 200 g. ulei 150 g, sare.
Mod de preparare:
Se alege lintea şi mazărea, se lasă peste noapte în apă şi se pun împreună la fiert. După ce au fiert o oră, se schimbă apa, se adaugă usturoiul pisat, se acoperă vasul şi se dă la cuptor, pană ce lintea şi mazărea sunt fierte. Se trec prin maşina de tocat,, se adaugă 100 g ulei, zeama în care au fiert şi se bat bine cu mixerul sau în lipsa acestuia cu un tel, pană ce se obţine o cremă spumoasă. Se potriveşte gustul de sare şi se aşează pe un platou. Ceapa se taie peştişori, se rumeneşte în restul de ulei si se toarnă peste linte şi mazăre.
Linte 1 kg, mazăre uscată 300 g. usturoi 20 g. ceapă 200 g. ulei 150 g, sare.
Mod de preparare:
Se alege lintea şi mazărea, se lasă peste noapte în apă şi se pun împreună la fiert. După ce au fiert o oră, se schimbă apa, se adaugă usturoiul pisat, se acoperă vasul şi se dă la cuptor, pană ce lintea şi mazărea sunt fierte. Se trec prin maşina de tocat,, se adaugă 100 g ulei, zeama în care au fiert şi se bat bine cu mixerul sau în lipsa acestuia cu un tel, pană ce se obţine o cremă spumoasă. Se potriveşte gustul de sare şi se aşează pe un platou. Ceapa se taie peştişori, se rumeneşte în restul de ulei si se toarnă peste linte şi mazăre.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 09 May '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :