FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 2,082
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Pastrama din pulpe si piept de gasca

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Pastrama din pulpe si piept de gasca

 Q:   Intreaba despre Pastrama din pulpe si piept de gasca       
Pastrama din pulpe si piept de gascaIngrediente

1 gască de circa 3-4 kg curăţată şi fără oase, 50-60 g sare, 5 g piper, 3 g ienibahar sau coriandru, 5 g boia de ardei, 60 g usturoi, 3 g silitră, 1-2 foi de cimbru, 1/2 pahar de apă.

Mod de preparare

Se prepară din piept şi pulpe de gîscă neandopată. Carnea se curăţă de grăsime, se dezosează fără să se deformeze, se freacă mai întai cu puţină sare, iar apoi cu un amestec preparat din restul de sare şi celelalte componente prevăzute şi apă.

După aceea, bucăţile se aşază foarte îndesat într-un vas, care se acoperă şi se ţine la un loc răcoros 5 zile, avandu-se grijă să se întoarcă zilnic bucăţile de carne, astfel ca cele de deasupra să ajungă la fundul vasului şi invers.
în a şasea zi carnea se scoate din vas, se leagă cu sfoară la un capăt, care a fost găurit cu varful unui cuţit, şi se ţine atarnată cateva ore să se zvante, după care se pune la fum rece pentru 2-3 zile. Se consumă rece, tăiată în felii foarte subţiri.


Tag-uri: pastrama, gasca, piper



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 23 February '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :