Statistics:
Visits: 2,153 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Pastrama din pulpe si piept de gasca
Q: | Intreaba despre Pastrama din pulpe si piept de gasca |
Ingrediente
1 gască de circa 3-4 kg curăţată şi fără oase, 50-60 g sare, 5 g piper, 3 g ienibahar sau coriandru, 5 g boia de ardei, 60 g usturoi, 3 g silitră, 1-2 foi de cimbru, 1/2 pahar de apă.
Mod de preparare
Se prepară din piept şi pulpe de gîscă neandopată. Carnea se curăţă de grăsime, se dezosează fără să se deformeze, se freacă mai întai cu puţină sare, iar apoi cu un amestec preparat din restul de sare şi celelalte componente prevăzute şi apă.
După aceea, bucăţile se aşază foarte îndesat într-un vas, care se acoperă şi se ţine la un loc răcoros 5 zile, avandu-se grijă să se întoarcă zilnic bucăţile de carne, astfel ca cele de deasupra să ajungă la fundul vasului şi invers.
în a şasea zi carnea se scoate din vas, se leagă cu sfoară la un capăt, care a fost găurit cu varful unui cuţit, şi se ţine atarnată cateva ore să se zvante, după care se pune la fum rece pentru 2-3 zile. Se consumă rece, tăiată în felii foarte subţiri.
1 gască de circa 3-4 kg curăţată şi fără oase, 50-60 g sare, 5 g piper, 3 g ienibahar sau coriandru, 5 g boia de ardei, 60 g usturoi, 3 g silitră, 1-2 foi de cimbru, 1/2 pahar de apă.
Mod de preparare
Se prepară din piept şi pulpe de gîscă neandopată. Carnea se curăţă de grăsime, se dezosează fără să se deformeze, se freacă mai întai cu puţină sare, iar apoi cu un amestec preparat din restul de sare şi celelalte componente prevăzute şi apă.
După aceea, bucăţile se aşază foarte îndesat într-un vas, care se acoperă şi se ţine la un loc răcoros 5 zile, avandu-se grijă să se întoarcă zilnic bucăţile de carne, astfel ca cele de deasupra să ajungă la fundul vasului şi invers.
în a şasea zi carnea se scoate din vas, se leagă cu sfoară la un capăt, care a fost găurit cu varful unui cuţit, şi se ţine atarnată cateva ore să se zvante, după care se pune la fum rece pentru 2-3 zile. Se consumă rece, tăiată în felii foarte subţiri.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 23 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :