FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,188
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Branzeturi nobile

Tag-uri Populare


relatii   social   interactiune   individ   geografie   relief   natura   ape   minerale   timp   distractie   plimbare   relaxare   vacanta   dragoste   educatie   romania   soare   casa   muzeu   plante   literatura   vedete   religie   vise   copii   pasiune   societate   pamant   amabilitate   ghiveci   eleganta   evolutie   madonna   familie   copilarie  

All Tags

Famous Forum

 

Branzeturi nobile

 Q:   Intreaba despre Branzeturi nobile       
Branza reprezinta alimentul care este la fel de apreciat in inalta societate, dar care se bucura de aceeasi apreciere si din partea paturilor mai putin instarite.

Exista o perceptie generala conform careia majoritatea sortimentelor de branza au origini franceze. Acest lucru este partial adevarat, atata timp cat pe un platou bine pregatit trebuie sa se afle sortimente din Anglia, Germania , Grecia sau Italia.

Dincolo de obisnuitul sandvis cu branza, exista un intreg domeniu al savorii. Iar daca asezi langa o sticla de vin rosu, neaparat sec, cateva mere Golden, niste struguri si cateva felii de paine integrala, vei intra intr-o lume a gusturilor care te va fascina.

Printre cele mai cunoscute tipuri de branza se afla:

-Brie: este o branza autentica din regiunea Meaux. Are o cru sta tare, cu pete si pasta moale, de culoare galben-pal. Maturarea poate dura pana la 10 saptamani, iar continutul de grasime este intre 45-60%.

-Bleu de Baviere: este specifica Bavariei, avand culoarea alb-bej si un gust dulce, cu un usor accent de ciuperci. Se recomanda ca inainte de servire sa fie tinuta la frigider in jur de o ora.

-Cheddar: este un sortiment de branza englezeasca ce are pasta de consistenta medie si culoare galbuie, fiind invelita intr-o crusta gri-bruna. Maturarea dureaza maximum 18 luni, timp in care va deveni mai picanta si mai sarata.

-Danish Blue: este o marca daneza de branza cu o savoare putenica, picanta si fara crusta. Continutul de grasime este intre 50-60%.

-Feta: este la origine un sortiment grecesc de branza care se fabrica exclusive din lapte de oaie. Insa astazi se fabrica mai mult din lapte de vaca. Se matureaza in maximum 3 saptamani, are un gust sarat, iar continutul de grasime nu depaseste 50%.

-Mozzarella: bulgarii de mozzarella se conserva in zer si ajung la maturitate foarte repede, in doar 2-3 zile. Initial se producea numai din lapte de bivolita, insa acum se apeleaza cu regularitate la cel de vaca.

Sursa Imaginii - esl.about.com


Tag-uri: brie, mozzarella



Categorie: Diverse  - ( Diverse - Archiva)

Data Adaugarii: 09 December '07


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :