Statistics:
Visits: 1,270 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Branzeturi nobile
Q: | Intreaba despre Branzeturi nobile |
Branza reprezinta alimentul care este la fel de apreciat in inalta societate, dar care se bucura de aceeasi apreciere si din partea paturilor mai putin instarite.
Exista o perceptie generala conform careia majoritatea sortimentelor de branza au origini franceze. Acest lucru este partial adevarat, atata timp cat pe un platou bine pregatit trebuie sa se afle sortimente din Anglia, Germania , Grecia sau Italia.
Dincolo de obisnuitul sandvis cu branza, exista un intreg domeniu al savorii. Iar daca asezi langa o sticla de vin rosu, neaparat sec, cateva mere Golden, niste struguri si cateva felii de paine integrala, vei intra intr-o lume a gusturilor care te va fascina.
Printre cele mai cunoscute tipuri de branza se afla:
-Brie: este o branza autentica din regiunea Meaux. Are o cru sta tare, cu pete si pasta moale, de culoare galben-pal. Maturarea poate dura pana la 10 saptamani, iar continutul de grasime este intre 45-60%.
-Bleu de Baviere: este specifica Bavariei, avand culoarea alb-bej si un gust dulce, cu un usor accent de ciuperci. Se recomanda ca inainte de servire sa fie tinuta la frigider in jur de o ora.
-Cheddar: este un sortiment de branza englezeasca ce are pasta de consistenta medie si culoare galbuie, fiind invelita intr-o crusta gri-bruna. Maturarea dureaza maximum 18 luni, timp in care va deveni mai picanta si mai sarata.
-Danish Blue: este o marca daneza de branza cu o savoare putenica, picanta si fara crusta. Continutul de grasime este intre 50-60%.
-Feta: este la origine un sortiment grecesc de branza care se fabrica exclusive din lapte de oaie. Insa astazi se fabrica mai mult din lapte de vaca. Se matureaza in maximum 3 saptamani, are un gust sarat, iar continutul de grasime nu depaseste 50%.
-Mozzarella: bulgarii de mozzarella se conserva in zer si ajung la maturitate foarte repede, in doar 2-3 zile. Initial se producea numai din lapte de bivolita, insa acum se apeleaza cu regularitate la cel de vaca.
Sursa Imaginii - esl.about.com
Exista o perceptie generala conform careia majoritatea sortimentelor de branza au origini franceze. Acest lucru este partial adevarat, atata timp cat pe un platou bine pregatit trebuie sa se afle sortimente din Anglia, Germania , Grecia sau Italia.
Dincolo de obisnuitul sandvis cu branza, exista un intreg domeniu al savorii. Iar daca asezi langa o sticla de vin rosu, neaparat sec, cateva mere Golden, niste struguri si cateva felii de paine integrala, vei intra intr-o lume a gusturilor care te va fascina.
Printre cele mai cunoscute tipuri de branza se afla:
-Brie: este o branza autentica din regiunea Meaux. Are o cru sta tare, cu pete si pasta moale, de culoare galben-pal. Maturarea poate dura pana la 10 saptamani, iar continutul de grasime este intre 45-60%.
-Bleu de Baviere: este specifica Bavariei, avand culoarea alb-bej si un gust dulce, cu un usor accent de ciuperci. Se recomanda ca inainte de servire sa fie tinuta la frigider in jur de o ora.
-Cheddar: este un sortiment de branza englezeasca ce are pasta de consistenta medie si culoare galbuie, fiind invelita intr-o crusta gri-bruna. Maturarea dureaza maximum 18 luni, timp in care va deveni mai picanta si mai sarata.
-Danish Blue: este o marca daneza de branza cu o savoare putenica, picanta si fara crusta. Continutul de grasime este intre 50-60%.
-Feta: este la origine un sortiment grecesc de branza care se fabrica exclusive din lapte de oaie. Insa astazi se fabrica mai mult din lapte de vaca. Se matureaza in maximum 3 saptamani, are un gust sarat, iar continutul de grasime nu depaseste 50%.
-Mozzarella: bulgarii de mozzarella se conserva in zer si ajung la maturitate foarte repede, in doar 2-3 zile. Initial se producea numai din lapte de bivolita, insa acum se apeleaza cu regularitate la cel de vaca.
Sursa Imaginii - esl.about.com
Tag-uri: brie, mozzarella |
- Omul si destinul (10442 visits)
- Importanta principiilor morale in viata societatii (8883 visits)
- Comportamentul nostru in societate (6556 visits)
- Compozitia si definitia aerului (5535 visits)
- Copilaria, paradisul inocentei (3386 visits)
- Importanta lacurilor in Romania (3278 visits)
- Metacomunicarea şi paralimbajul (2946 visits)
- Ce sunt depresiunile intramontane (2612 visits)
- Despre NixServers.ro (2537 visits)
- Cum s-a format Delta Dunarii (2477 visits)
- Clima de campie din Romania (2411 visits)
- Limbajul timpului (2400 visits)
- Limbajul tacerii (2386 visits)
- Uscatorul de par (2342 visits)
- Tipuri de comportament ale indivizilor in societate (2089 visits)
- Pasiunea aristocratilor si a vedetelor pentru iahturi
- Cum ne pregatim de o drumetie
- Cum ne pregatim de o calatorie cu masina in vacanta
- Cum ne pregatim de o calatorie cu trenul in vacanta
- Cum ne pregatim de o calatorie cu avionul in vacanta
- Cum ne pregatim de o calatorie cu vaporul in vacanta
- Relatiile interumane in cadrul familiei
- Protectia familiei si a copilului
- Cum se organizeaza comunicarea
- Cine sunt interlocutorii mesajelor pe care la transmitem
- Comunicarea este esentiala convietuirii sociale
- Importanta calitatilor vocale ale vorbitorului in procesul de comunicare
- Comuniarea determina relatii interumane
Categorie: Diverse - ( Diverse - Archiva)
Data Adaugarii: 09 December '07
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :