Statistics:
Visits: 954 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Orez cu rosii a la portughez
Q: | Intreaba despre Orez cu rosii a la portughez |
Ingrediente
300 g orez, 1 kg roÅŸii, 150 g unt, 100 g caÅŸcaval, piper, sare.
Mod de preparare
Orezul ales, bine spălat, se toarnă intr-o cratiţă cu 100 g unt topit şi , se amestecă pană se incinge, după care se stinge cu 1/4 L de apă clocotită şi puţină sare. Se acoperă şi se lasă să se inăbuşe 20—30 min pe foc domol sau in cuptor mai slab incălzit.
Intre timp, roşiile se spală, se crestează, se opăresc in apă clocotită, ca să se poată curăţa de pieliţă, apoi se curăţa de seminţe, se taie in bucăţi, se scurg, se pun intr-o tigaie cu restul de unt incins, se călesc pe foc iute 5—6 min şi se adaugă sare, praf de cimbru, usturoi tocat foarte mărunt şi piper pisat.
Se mai poate adăuga 72 pahar de vin roşu şi se lasă să dea intr-un clocot, după care se serveşte ca garnitura, peste care se presară caşcaval ras.
300 g orez, 1 kg roÅŸii, 150 g unt, 100 g caÅŸcaval, piper, sare.
Mod de preparare
Orezul ales, bine spălat, se toarnă intr-o cratiţă cu 100 g unt topit şi , se amestecă pană se incinge, după care se stinge cu 1/4 L de apă clocotită şi puţină sare. Se acoperă şi se lasă să se inăbuşe 20—30 min pe foc domol sau in cuptor mai slab incălzit.
Intre timp, roşiile se spală, se crestează, se opăresc in apă clocotită, ca să se poată curăţa de pieliţă, apoi se curăţa de seminţe, se taie in bucăţi, se scurg, se pun intr-o tigaie cu restul de unt incins, se călesc pe foc iute 5—6 min şi se adaugă sare, praf de cimbru, usturoi tocat foarte mărunt şi piper pisat.
Se mai poate adăuga 72 pahar de vin roşu şi se lasă să dea intr-un clocot, după care se serveşte ca garnitura, peste care se presară caşcaval ras.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 20 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :