Statistics:
Visits: 992 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Lintzer cu nuci si marmelada
Q: | Intreaba despre Lintzer cu nuci si marmelada |
Aluatul se prepara ca in reteta precedenta, folosind aceleasi componente si cantitati.
Pentru umplutura:
750 g marmelada, 200 g miez de nuca, 2 albusuri de oua, zahar vanilat, scortisoara, zahar pudra.
Compozitie de oua:
2 oua, 60 g zahar, 50 g faina, 1 lingura zeama de lamaie.
Mod de preparare
Aluatul se intinde pe o tava dreptunghiulara, apoi se inteapa in cateva locuri si se introduce in cuptor, unde nu se coace definitiv (numai circa 70%). Dupa aceea, pe toata suprafata se intinde un strat de marmelada peste care se aseaza umplutura de nuci, prgatita astfel:
intr-un vas cu fundul oval se pun zaharul, nucile macinate, scortisoara, coaja de lamaie rasa (eventual vanilie sau 1 lingura de rom), albusurile nebatute, se amesteca pe foc pana se incalzesc bine, dupa care se toarna in tava peste foaia unsa cu marmelada.
Se niveleaza uniform si peste aceasta se mai toarna o compozitie din oua pregatita astfel:
albusurile se bat cu zaharul, se adauga zeama de lamaie, galbenusurile oprite, faina si se amesteca cat mai lejer. Se niveleaza si se introduce din nou in cuptorul incalzit moderat sa se coaca. Se taie calda si se presara cu zahar pudra.
Pentru umplutura:
750 g marmelada, 200 g miez de nuca, 2 albusuri de oua, zahar vanilat, scortisoara, zahar pudra.
Compozitie de oua:
2 oua, 60 g zahar, 50 g faina, 1 lingura zeama de lamaie.
Mod de preparare
Aluatul se intinde pe o tava dreptunghiulara, apoi se inteapa in cateva locuri si se introduce in cuptor, unde nu se coace definitiv (numai circa 70%). Dupa aceea, pe toata suprafata se intinde un strat de marmelada peste care se aseaza umplutura de nuci, prgatita astfel:
intr-un vas cu fundul oval se pun zaharul, nucile macinate, scortisoara, coaja de lamaie rasa (eventual vanilie sau 1 lingura de rom), albusurile nebatute, se amesteca pe foc pana se incalzesc bine, dupa care se toarna in tava peste foaia unsa cu marmelada.
Se niveleaza uniform si peste aceasta se mai toarna o compozitie din oua pregatita astfel:
albusurile se bat cu zaharul, se adauga zeama de lamaie, galbenusurile oprite, faina si se amesteca cat mai lejer. Se niveleaza si se introduce din nou in cuptorul incalzit moderat sa se coaca. Se taie calda si se presara cu zahar pudra.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 06 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :