Statistics:
Visits: 1,116 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Coji de pepene verde, zaharisite
Q: | Intreaba despre Coji de pepene verde, zaharisite |
Ingrediente
1,5 kg coji de pepene, 1 kg zahar, 1 l apa, 1 baton vanilie.
Mod de preparare
Pepenele care are coaja groasa, se taie in felii, se inlatura partea verde a cojii, apoi se taie in dreptunghiuri sau patrate mici, care se aseaza intr-un vas cu apa pe foc, sa fiarba 5 minute.
Apa in care fierb se schimba de 3 ori, fierband de fiecare data in clocote cate 5 minute, apoi se scot pe o strecuratoare sa se scurga de apa. Se leaga siropul subtire, se introduc cojile lasandu-le sa fiarba 15 minute. A doua zi se scurge siropul, care se aseaza din nou pe foc sa se mai lege.
Se adauga cojile si se fierb din nou 10 minute. In ziua urmatoare se repeta operatia cand se adauga si vanilia taiata in doua, pe lungime, pentru a lasa mai bine aroma. Siropul trebuie sa fi arba cu vanilia pana ce se formeaza deasupra mici cristale.
Se introduc din nou cojile si se fierb 15 minute, cand se trage vasul de pe foc. Se scot cojile pe o strecuratoare, se lasa in cuptorul cald. in timpul uscarii se trec prin zahar tos.
Fructele zaharisite se pot prepara si fara sa fie uscate. Cand sunt gata se introduc in borcane, apoi se aseaza siropul pe foc se adauga o lingura de glucoza si se fierbe pana ce este bine legat (ca pentru dulceata).
Se toarna apoi siropul in borcane cat sa acopere fructele.
1,5 kg coji de pepene, 1 kg zahar, 1 l apa, 1 baton vanilie.
Mod de preparare
Pepenele care are coaja groasa, se taie in felii, se inlatura partea verde a cojii, apoi se taie in dreptunghiuri sau patrate mici, care se aseaza intr-un vas cu apa pe foc, sa fiarba 5 minute.
Apa in care fierb se schimba de 3 ori, fierband de fiecare data in clocote cate 5 minute, apoi se scot pe o strecuratoare sa se scurga de apa. Se leaga siropul subtire, se introduc cojile lasandu-le sa fiarba 15 minute. A doua zi se scurge siropul, care se aseaza din nou pe foc sa se mai lege.
Se adauga cojile si se fierb din nou 10 minute. In ziua urmatoare se repeta operatia cand se adauga si vanilia taiata in doua, pe lungime, pentru a lasa mai bine aroma. Siropul trebuie sa fi arba cu vanilia pana ce se formeaza deasupra mici cristale.
Se introduc din nou cojile si se fierb 15 minute, cand se trage vasul de pe foc. Se scot cojile pe o strecuratoare, se lasa in cuptorul cald. in timpul uscarii se trec prin zahar tos.
Fructele zaharisite se pot prepara si fara sa fie uscate. Cand sunt gata se introduc in borcane, apoi se aseaza siropul pe foc se adauga o lingura de glucoza si se fierbe pana ce este bine legat (ca pentru dulceata).
Se toarna apoi siropul in borcane cat sa acopere fructele.
Tag-uri: coji de pepene, pepene verde, baton vanilie |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 23 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :