FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,053
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Coji de pepene verde, zaharisite

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Coji de pepene verde, zaharisite

 Q:   Intreaba despre Coji de pepene verde, zaharisite       
Coji de pepene verde, zaharisite Ingrediente

1,5 kg coji de pepene, 1 kg zahar, 1 l apa, 1 baton vanilie.

Mod de preparare

Pepenele care are coaja groasa, se taie in felii, se inlatura partea verde a cojii, apoi se taie in dreptunghiuri sau patrate mici, care se aseaza intr-un vas cu apa pe foc, sa fiarba 5 minute.

Apa in care fierb se schimba de 3 ori, fierband de fiecare data in clocote cate 5 minute, apoi se scot pe o strecuratoare sa se scurga de apa. Se leaga siropul subtire, se introduc cojile lasandu-le sa fiarba 15 minute. A doua zi se scurge siropul, care se aseaza din nou pe foc sa se mai lege.

Se adauga cojile si se fierb din nou 10 minute. In ziua urmatoare se repeta operatia cand se adauga si vanilia taiata in doua, pe lungime, pentru a lasa mai bine aroma. Siropul trebuie sa fi arba cu vanilia pana ce se formeaza deasupra mici cristale.

Se introduc din nou cojile si se fierb 15 minute, cand se trage vasul de pe foc. Se scot cojile pe o strecuratoare, se lasa in cuptorul cald. in timpul uscarii se trec prin zahar tos.

Fructele zaharisite se pot prepara si fara sa fie uscate. Cand sunt gata se introduc in borcane, apoi se aseaza siropul pe foc se adauga o lingura de glucoza si se fierbe pana ce este bine legat (ca pentru dulceata).

Se toarna apoi siropul in borcane cat sa acopere fructele.


Tag-uri: coji de pepene, pepene verde, baton vanilie



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 23 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :