Statistics:
Visits: 1,239 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Napolitane cu miere de albine si nuci
Q: | Intreaba despre Napolitane cu miere de albine si nuci |
Ingrediente
2 pachete de foi „Lica" sau vafe, 300 g miere de albine, 200 g zahar, 200 g miez de nuca, 50 ml rom, 2 linguri de cacao, 100 g unt.
Mod de preparare
Se recomanda ca foile sa fie puse pentru cateva minute in cuptor caldut pentru a deveni mai crocante. Miezul de nuca se pune si el la cuptor, care trebuie sa fie bine incalzit, in asa fel ca nucile sa se prajeasca putin (fara sa se parleasca).
Mierea si zaharul se toarna intr-un castron care se pune la foc moale, amestecandu-se pana se va topi zaharul. Se adauga nucile tocate marunt cu cutitul sau pisate in piulita, romul, cacaua si se amesteca, fara a se lasa sa dea in fiert.
Se ia apoi vasul de pe foc si cu compozitia respectiva se ung foile pe rand, se suprapun pe un platou si peste ele se aseaza un fund de lemn sau o scandurica curata, ca sa le preseze. Se lasa la rece cateva ore, dupa care se taie in patratele sau in romburi mici.
Pentru un aspect mai decorativ se pot glasa pe deasupra cu glazura.
2 pachete de foi „Lica" sau vafe, 300 g miere de albine, 200 g zahar, 200 g miez de nuca, 50 ml rom, 2 linguri de cacao, 100 g unt.
Mod de preparare
Se recomanda ca foile sa fie puse pentru cateva minute in cuptor caldut pentru a deveni mai crocante. Miezul de nuca se pune si el la cuptor, care trebuie sa fie bine incalzit, in asa fel ca nucile sa se prajeasca putin (fara sa se parleasca).
Mierea si zaharul se toarna intr-un castron care se pune la foc moale, amestecandu-se pana se va topi zaharul. Se adauga nucile tocate marunt cu cutitul sau pisate in piulita, romul, cacaua si se amesteca, fara a se lasa sa dea in fiert.
Se ia apoi vasul de pe foc si cu compozitia respectiva se ung foile pe rand, se suprapun pe un platou si peste ele se aseaza un fund de lemn sau o scandurica curata, ca sa le preseze. Se lasa la rece cateva ore, dupa care se taie in patratele sau in romburi mici.
Pentru un aspect mai decorativ se pot glasa pe deasupra cu glazura.
Tag-uri: napolitane, miere, nuci |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 06 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :