FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,239
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Napolitane cu miere de albine si nuci

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Napolitane cu miere de albine si nuci

 Q:   Intreaba despre Napolitane cu miere de albine si nuci       
Napolitane cu miere de albine si nuciIngrediente

2 pachete de foi „Lica" sau vafe, 300 g miere de albine, 200 g zahar, 200 g miez de nuca, 50 ml rom, 2 linguri de cacao, 100 g unt.

Mod de preparare

Se recomanda ca foile sa fie puse pentru cateva minute in cuptor caldut pentru a deveni mai crocante. Miezul de nuca se pune si el la cuptor, care trebuie sa fie bine incalzit, in asa fel ca nucile sa se prajeasca putin (fara sa se parleasca).

Mierea si zaharul se toarna intr-un castron care se pune la foc moale, amestecandu-se pana se va topi zaharul. Se adauga nucile tocate marunt cu cutitul sau pisate in piulita, romul, cacaua si se amesteca, fara a se lasa sa dea in fiert.

Se ia apoi vasul de pe foc si cu compozitia respectiva se ung foile pe rand, se suprapun pe un platou si peste ele se aseaza un fund de lemn sau o scandurica curata, ca sa le preseze. Se lasa la rece cateva ore, dupa care se taie in patratele sau in romburi mici.

Pentru un aspect mai decorativ se pot glasa pe deasupra cu glazura.


Tag-uri: napolitane, miere, nuci



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 06 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :