Statistics:
Visits: 1,075 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Dulceata de nuci verzi
Q: | Intreaba despre Dulceata de nuci verzi |
Ingrediente
100-120 nuci verzi, 1 kg zahar, 100 g miere de albine, 1 lamaie, 2-3 cuisoare, 1-2 bucatele de scortisoara.
Mod de preparare
Se folosesc nucile verzi inainte de a se intari coaja si miezul. Acestea se curata de coaja verde pana la coaja propriu-zisa inca moale si pe masura ce se curata se pun in apa rece ca sa nu se innegreasca. Se tin in apa o zi, acoperite cu o farfurie intoarsa.
In acest interval de timp se schimba apa de 2—3 ori, apoi se scurg nucile de apa, se limpezesc si se introduc in siropul pregatit din 1 kg zahar, 1/2 l apa, 100 g miere, zeama de lamaie si condimente.
Se fierb impreuna pana ce se constata prin incercari ca siropul s-a legat, dupa care se ia cratita de pe foc, ca sa nu se ca-ramelzeze zaharul.
In continuare, se aduna si se indeparteaza spuma si dupa ce dulceata s-a racit se pune in borcane, se acopera cu celofan ud si se leaga ermetic cu sfoara uda. Se pastreaza la loc rece si uscat.
100-120 nuci verzi, 1 kg zahar, 100 g miere de albine, 1 lamaie, 2-3 cuisoare, 1-2 bucatele de scortisoara.
Mod de preparare
Se folosesc nucile verzi inainte de a se intari coaja si miezul. Acestea se curata de coaja verde pana la coaja propriu-zisa inca moale si pe masura ce se curata se pun in apa rece ca sa nu se innegreasca. Se tin in apa o zi, acoperite cu o farfurie intoarsa.
In acest interval de timp se schimba apa de 2—3 ori, apoi se scurg nucile de apa, se limpezesc si se introduc in siropul pregatit din 1 kg zahar, 1/2 l apa, 100 g miere, zeama de lamaie si condimente.
Se fierb impreuna pana ce se constata prin incercari ca siropul s-a legat, dupa care se ia cratita de pe foc, ca sa nu se ca-ramelzeze zaharul.
In continuare, se aduna si se indeparteaza spuma si dupa ce dulceata s-a racit se pune in borcane, se acopera cu celofan ud si se leaga ermetic cu sfoara uda. Se pastreaza la loc rece si uscat.
Tag-uri: dulceata, nuci verzi, dulceata de nuci |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 17 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :