Statistics:
Visits: 826 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Musaca de varza alba cu costita afumata
Q: | Intreaba despre Musaca de varza alba cu costita afumata |
Ingrediente:
Varză albă 2,5-3 kg, ouă 6 buc, ulei 250 g, bulion de tomate 75 g, supă de oase 150 ml, făină 100 g, pesmet 100 g, costiţă afumată 400 g, roşii 300 g, verdeaţă 1 leg, cimbru 1 fir, piper, sare.
Cum se prepară:
Varza se taie felii cu grosimea de circa 1 cm, se dau prin făină, ou şi pesmet şi apoi se prăjesc în ulei. Se unge cu ulei un vas de cuptor şi se aşează un strat de varză, peste varză se pun felii de costiţă, urmate de al doilea strat de varză şi se repetă operaţia, până ce se aşează toata cantitatea de varză şi costiţă, având grijă ca ultimul strat să fie de varză. Din uleiul rămas, făina rămasă, bulionul subţiat cu apă, restul de ouă, sare, piper, verdeaţă tocată şi cimbru se prepară un sos, care se toarnă peste musaca şi se dă vasul la cuptor. Când este aproape gata se aşează deasupra roşiile şi se dă vasul din nou la cuptor timp de 10 minute.
Sursa imaginii : freeschoolclipart.com
Varză albă 2,5-3 kg, ouă 6 buc, ulei 250 g, bulion de tomate 75 g, supă de oase 150 ml, făină 100 g, pesmet 100 g, costiţă afumată 400 g, roşii 300 g, verdeaţă 1 leg, cimbru 1 fir, piper, sare.
Cum se prepară:
Varza se taie felii cu grosimea de circa 1 cm, se dau prin făină, ou şi pesmet şi apoi se prăjesc în ulei. Se unge cu ulei un vas de cuptor şi se aşează un strat de varză, peste varză se pun felii de costiţă, urmate de al doilea strat de varză şi se repetă operaţia, până ce se aşează toata cantitatea de varză şi costiţă, având grijă ca ultimul strat să fie de varză. Din uleiul rămas, făina rămasă, bulionul subţiat cu apă, restul de ouă, sare, piper, verdeaţă tocată şi cimbru se prepară un sos, care se toarnă peste musaca şi se dă vasul la cuptor. Când este aproape gata se aşează deasupra roşiile şi se dă vasul din nou la cuptor timp de 10 minute.
Sursa imaginii : freeschoolclipart.com
Tag-uri: musaca, varza alba, costita afumata, supa de oase, verdeata |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 29 October '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :