Statistics:
Visits: 1,049 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Muraturi asortate II
Q: | Intreaba despre Muraturi asortate II |
Aceste muraturi se pot prepara atat in borcane de sticla sau de pamant cat si in butoiase de stejar sau din material plastic (pentru familiile mai numeroase) .
Se aleg legumele in proportie de trei parti gogonele si patlagele verzi si o parte din restul legumelor, care sunt:
ardei lungi, doi-trei pepeni mici, castraveti, conopida, morcovi etc.
Legumele trebuie sa fie proaspete, intregi si neatinse de bruma. Se spala si se lasa sa se scurga bine de apa. Morcovii se rad de pielite si se taie in rondele, conopida se desface in buchetele, se taie cotoarele si se inlatura frunzulitele, apoi se aseaza intr-un vas cu apa rece si putina sare unde se lasa jumatate de ora.
In borcanul bine spalat si uscat, se imprastie la fund un pachetel de boabe de mustar, apoi cateva frunze de visin si telina, precum si marar uscat cu floare. Se aseaza apoi patlagele verzi, doua-trei bucati de conopida iar pe margini felii de morcovi si ardei lungi.
Printre legume se pun catei de usturoi si bucati de hrean. Se continua mai departe asezarea legumelor in acest mod pana se umple borcanul. Deasupra se aseaza frunze de visin, de telina si crengute de marar cu floare, dupa care se fixeaza doua scandurele.
Se prepara apoi saramura, adaugand la un litru de apa 40—45 g sare, care se, toarna clocotita peste legume umpland borcanul pana in margine. Se inchide imediat cu doua randuri de celofan si cand s-a racit, se aseaza la pivnita sau la camara.
Se aleg legumele in proportie de trei parti gogonele si patlagele verzi si o parte din restul legumelor, care sunt:
ardei lungi, doi-trei pepeni mici, castraveti, conopida, morcovi etc.
Legumele trebuie sa fie proaspete, intregi si neatinse de bruma. Se spala si se lasa sa se scurga bine de apa. Morcovii se rad de pielite si se taie in rondele, conopida se desface in buchetele, se taie cotoarele si se inlatura frunzulitele, apoi se aseaza intr-un vas cu apa rece si putina sare unde se lasa jumatate de ora.
In borcanul bine spalat si uscat, se imprastie la fund un pachetel de boabe de mustar, apoi cateva frunze de visin si telina, precum si marar uscat cu floare. Se aseaza apoi patlagele verzi, doua-trei bucati de conopida iar pe margini felii de morcovi si ardei lungi.
Printre legume se pun catei de usturoi si bucati de hrean. Se continua mai departe asezarea legumelor in acest mod pana se umple borcanul. Deasupra se aseaza frunze de visin, de telina si crengute de marar cu floare, dupa care se fixeaza doua scandurele.
Se prepara apoi saramura, adaugand la un litru de apa 40—45 g sare, care se, toarna clocotita peste legume umpland borcanul pana in margine. Se inchide imediat cu doua randuri de celofan si cand s-a racit, se aseaza la pivnita sau la camara.
Tag-uri: muraturi asortate, legume, borcane |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 19 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :