FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,049
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Muraturi asortate II

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Muraturi asortate II

 Q:   Intreaba despre Muraturi asortate II       
Muraturi asortate II Aceste muraturi se pot prepara atat in borcane de sticla sau de pamant cat si in butoiase de stejar sau din material plastic (pentru familiile mai numeroase) .
Se aleg legumele in proportie de trei parti gogonele si patlagele verzi si o parte din restul legumelor, care sunt:
ardei lungi, doi-trei pepeni mici, castraveti, conopida, morcovi etc.

Legumele trebuie sa fie proaspete, intregi si neatinse de bruma. Se spala si se lasa sa se scurga bine de apa. Morcovii se rad de pielite si se taie in rondele, conopida se desface in buchetele, se taie cotoarele si se inlatura frunzulitele, apoi se aseaza intr-un vas cu apa rece si putina sare unde se lasa jumatate de ora.

In borcanul bine spalat si uscat, se imprastie la fund un pachetel de boabe de mustar, apoi cateva frunze de visin si telina, precum si marar uscat cu floare. Se aseaza apoi patlagele verzi, doua-trei bucati de conopida iar pe margini felii de morcovi si ardei lungi.

Printre legume se pun catei de usturoi si bucati de hrean. Se continua mai departe asezarea legumelor in acest mod pana se umple borcanul. Deasupra se aseaza frunze de visin, de telina si crengute de marar cu floare, dupa care se fixeaza doua scandurele.

Se prepara apoi saramura, adaugand la un litru de apa 40—45 g sare, care se, toarna clocotita peste legume umpland borcanul pana in margine. Se inchide imediat cu doua randuri de celofan si cand s-a racit, se aseaza la pivnita sau la camara.


Tag-uri: muraturi asortate, legume, borcane



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 19 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :