FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,330
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Muraturi

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Muraturi

 Q:   Intreaba despre Muraturi       
Muraturi Prin murare se pot conserva foarte multe legume, factorul conservant fiind acidul lactic rezultat in urma procesului de fermentatie. Pentru a se obtine muraturi de calitate, trebuie sa se creeze conditii cat mai favorabile formarii acidului lactic.

In acest scop la prepararea muraturilor trebuie sa se tina seama de cele ce urmeaza :
— Sa se aleaga legumele, numai cele sanatoase, foarte proaspete si ajunse la maturitatea de consum. .
— inainte de a se aseza la murat, trebuie foarte bine spalate, curatate si sortate.
-— incepand din prima zi, timp de 7—10 zile muraturile se vor tine la o temperatura mai ridicata, chiar in bucatarie, deoarece caldura favorizeaza dezvoltarea rapida a bacteriilor lactice. Dupa acest interval de timp se pot aseza la locul lor in camara sau pivnita.
— Muraturile se pastreaza bine la un loc uscat si bine aerisit, la o temperatura de 8—10°C.
— Muraturile se pot prepara in saramura obisnuita obtinuta numai din apa si sare, sau in otet amestecat cu sare si apa in cantitati variabile indicate la fiecare leguma in parte.
— Se recomanda ca la muraturi sa se foloseasca sarea grunjoasa si otetul din vin de 9°.

Muraturile, de regula, se prepara la sfarsitul lunii septembrie sau inceputul lunii octombrie cand temperatura a mai scazut, iar bruma nu si-a facut inca aparitia. Sunt insa si unele legume cum sunt castravetii, care se recomanda sa fie murati la sfarsitul lunii august sau inceputul lunii septembrie, deoarece in acest timp se face ultima recoltare si se gasesc pe piata castraveti verzi, mici si proaspeti.

FamousWhy va doreste : Pofta Buna!


Tag-uri: muraturi, castraveti, legume



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 19 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :