Statistics:
Visits: 1,330 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Muraturi
Q: | Intreaba despre Muraturi |
Prin murare se pot conserva foarte multe legume, factorul conservant fiind acidul lactic rezultat in urma procesului de fermentatie. Pentru a se obtine muraturi de calitate, trebuie sa se creeze conditii cat mai favorabile formarii acidului lactic.
In acest scop la prepararea muraturilor trebuie sa se tina seama de cele ce urmeaza :
— Sa se aleaga legumele, numai cele sanatoase, foarte proaspete si ajunse la maturitatea de consum. .
— inainte de a se aseza la murat, trebuie foarte bine spalate, curatate si sortate.
-— incepand din prima zi, timp de 7—10 zile muraturile se vor tine la o temperatura mai ridicata, chiar in bucatarie, deoarece caldura favorizeaza dezvoltarea rapida a bacteriilor lactice. Dupa acest interval de timp se pot aseza la locul lor in camara sau pivnita.
— Muraturile se pastreaza bine la un loc uscat si bine aerisit, la o temperatura de 8—10°C.
— Muraturile se pot prepara in saramura obisnuita obtinuta numai din apa si sare, sau in otet amestecat cu sare si apa in cantitati variabile indicate la fiecare leguma in parte.
— Se recomanda ca la muraturi sa se foloseasca sarea grunjoasa si otetul din vin de 9°.
Muraturile, de regula, se prepara la sfarsitul lunii septembrie sau inceputul lunii octombrie cand temperatura a mai scazut, iar bruma nu si-a facut inca aparitia. Sunt insa si unele legume cum sunt castravetii, care se recomanda sa fie murati la sfarsitul lunii august sau inceputul lunii septembrie, deoarece in acest timp se face ultima recoltare si se gasesc pe piata castraveti verzi, mici si proaspeti.
FamousWhy va doreste : Pofta Buna!
In acest scop la prepararea muraturilor trebuie sa se tina seama de cele ce urmeaza :
— Sa se aleaga legumele, numai cele sanatoase, foarte proaspete si ajunse la maturitatea de consum. .
— inainte de a se aseza la murat, trebuie foarte bine spalate, curatate si sortate.
-— incepand din prima zi, timp de 7—10 zile muraturile se vor tine la o temperatura mai ridicata, chiar in bucatarie, deoarece caldura favorizeaza dezvoltarea rapida a bacteriilor lactice. Dupa acest interval de timp se pot aseza la locul lor in camara sau pivnita.
— Muraturile se pastreaza bine la un loc uscat si bine aerisit, la o temperatura de 8—10°C.
— Muraturile se pot prepara in saramura obisnuita obtinuta numai din apa si sare, sau in otet amestecat cu sare si apa in cantitati variabile indicate la fiecare leguma in parte.
— Se recomanda ca la muraturi sa se foloseasca sarea grunjoasa si otetul din vin de 9°.
Muraturile, de regula, se prepara la sfarsitul lunii septembrie sau inceputul lunii octombrie cand temperatura a mai scazut, iar bruma nu si-a facut inca aparitia. Sunt insa si unele legume cum sunt castravetii, care se recomanda sa fie murati la sfarsitul lunii august sau inceputul lunii septembrie, deoarece in acest timp se face ultima recoltare si se gasesc pe piata castraveti verzi, mici si proaspeti.
FamousWhy va doreste : Pofta Buna!
Tag-uri: muraturi, castraveti, legume |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 19 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :