FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,084
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Uleiul de masline

Tag-uri Populare


boala   minerale   apa   sanatate   tratament   inima   natural   organism   cura   sange   tinerete   piele   inflamatie   cardiac   cardiovascular   ape   relief   geografie   fructe   mucoasa   aer   legume   infectie   medicament   ingrijire   proteine   regim   organ   boala infectioasa   ochi   vitamine   stomac   alimentatie   boli   medicina   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

Uleiul de masline

 Q:   Intreaba despre Uleiul de masline       
Uleiul de masline Homer numea “aur lichid” uleiul obtinut din fructele maslinului, atat de important pentru grecii antici, incat cine taia vreunul era condamnat la moarte sau exilat din cetate. La greci si vechii egipteni, ramurile de maslin, simbol al abundentei, maretiei si pacii, impodobeau capetele conducatorilor si erau aduse ca ofranda zeilor.

Maslinii au inceput sa fie cultivati cu aproape 5.000 i.H. in Creta. De acolo, culturile s-au extins spre teritoriile ocupate azi de Siria si Israel, si in toate zonele colonizate de greci care acopera azi sudul Italiei, al Frantei si nordul Africii. Conform istoricului Pliniu, in primul secol dupa Hristos, romanii se laudau cu un excelent ulei de masline.

Tot de la popoarele antice am mostenit credinta ca uleiul de masline confera putere si mentine tineretea. Acest crez era omnicunoscut la aproape toate popoarele antice. Din acest ulei in care se lasau la macerat diferite plante si ierburi, se produceau cele mai multe dintre leacuri si cosmetice.

Cele mai mari producatoare de ulei de maslinela ora actuala sunt Italia si Spania. Contrar faimei sale de mare producator de ulei de masline, Grecia se afla abia pe locul trei. Numai in Italia exista peste 30 de varietati de maslini, fiecare producand un sortiment special de ulei, avand caracteristici unice.

Cel mai apreciat ulei de masline este cel obtinut prin presarea la rece, cel extra-virgin. Presarea la rece este un procedeu care nu altereaza continutul de vitamine, enzime si acizi esentiali. Un ulei de masline de calitate este foarte sanatos si ajuta la o mai buna functionare a ficatului, bilei si sistemului digestiv.

Proprietetile lui au fost redescoperite in ultimii ani si in industria farmaceutica si in cea cosmetica, game intregi de produse pentru fata si corp fiind lansate in intreaga lume. datorita prezentei in compozitia sa a vitaminelor A, B1, B2, C, D, E, K, dar si a clorofilei, a acizilor grasi nesaturati, a fierului si a trigliceridelor, uleiul de masline este ingredientul minune in combaterea bolilor de inima, ulcerului si a gastritei, fiind foarte bine tolerat de stomac. Consumat cu regularitate duce la o reducere considerabila a colesterolului si la prevenirea cancerului de colon si cancerului la san.

Sursa Imaginii - tmskns.blogspot.com


Tag-uri: grasimi monosaturate



Categorie: Sanatate  - ( Sanatate - Archiva)

Data Adaugarii: 21 November '07


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :