Statistics:
Visits: 1,084 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Uleiul de masline
Q: | Intreaba despre Uleiul de masline |
Homer numea “aur lichid†uleiul obtinut din fructele maslinului, atat de important pentru grecii antici, incat cine taia vreunul era condamnat la moarte sau exilat din cetate. La greci si vechii egipteni, ramurile de maslin, simbol al abundentei, maretiei si pacii, impodobeau capetele conducatorilor si erau aduse ca ofranda zeilor.
Maslinii au inceput sa fie cultivati cu aproape 5.000 i.H. in Creta. De acolo, culturile s-au extins spre teritoriile ocupate azi de Siria si Israel, si in toate zonele colonizate de greci care acopera azi sudul Italiei, al Frantei si nordul Africii. Conform istoricului Pliniu, in primul secol dupa Hristos, romanii se laudau cu un excelent ulei de masline.
Tot de la popoarele antice am mostenit credinta ca uleiul de masline confera putere si mentine tineretea. Acest crez era omnicunoscut la aproape toate popoarele antice. Din acest ulei in care se lasau la macerat diferite plante si ierburi, se produceau cele mai multe dintre leacuri si cosmetice.
Cele mai mari producatoare de ulei de maslinela ora actuala sunt Italia si Spania. Contrar faimei sale de mare producator de ulei de masline, Grecia se afla abia pe locul trei. Numai in Italia exista peste 30 de varietati de maslini, fiecare producand un sortiment special de ulei, avand caracteristici unice.
Cel mai apreciat ulei de masline este cel obtinut prin presarea la rece, cel extra-virgin. Presarea la rece este un procedeu care nu altereaza continutul de vitamine, enzime si acizi esentiali. Un ulei de masline de calitate este foarte sanatos si ajuta la o mai buna functionare a ficatului, bilei si sistemului digestiv.
Proprietetile lui au fost redescoperite in ultimii ani si in industria farmaceutica si in cea cosmetica, game intregi de produse pentru fata si corp fiind lansate in intreaga lume. datorita prezentei in compozitia sa a vitaminelor A, B1, B2, C, D, E, K, dar si a clorofilei, a acizilor grasi nesaturati, a fierului si a trigliceridelor, uleiul de masline este ingredientul minune in combaterea bolilor de inima, ulcerului si a gastritei, fiind foarte bine tolerat de stomac. Consumat cu regularitate duce la o reducere considerabila a colesterolului si la prevenirea cancerului de colon si cancerului la san.
Sursa Imaginii - tmskns.blogspot.com
Maslinii au inceput sa fie cultivati cu aproape 5.000 i.H. in Creta. De acolo, culturile s-au extins spre teritoriile ocupate azi de Siria si Israel, si in toate zonele colonizate de greci care acopera azi sudul Italiei, al Frantei si nordul Africii. Conform istoricului Pliniu, in primul secol dupa Hristos, romanii se laudau cu un excelent ulei de masline.
Tot de la popoarele antice am mostenit credinta ca uleiul de masline confera putere si mentine tineretea. Acest crez era omnicunoscut la aproape toate popoarele antice. Din acest ulei in care se lasau la macerat diferite plante si ierburi, se produceau cele mai multe dintre leacuri si cosmetice.
Cele mai mari producatoare de ulei de maslinela ora actuala sunt Italia si Spania. Contrar faimei sale de mare producator de ulei de masline, Grecia se afla abia pe locul trei. Numai in Italia exista peste 30 de varietati de maslini, fiecare producand un sortiment special de ulei, avand caracteristici unice.
Cel mai apreciat ulei de masline este cel obtinut prin presarea la rece, cel extra-virgin. Presarea la rece este un procedeu care nu altereaza continutul de vitamine, enzime si acizi esentiali. Un ulei de masline de calitate este foarte sanatos si ajuta la o mai buna functionare a ficatului, bilei si sistemului digestiv.
Proprietetile lui au fost redescoperite in ultimii ani si in industria farmaceutica si in cea cosmetica, game intregi de produse pentru fata si corp fiind lansate in intreaga lume. datorita prezentei in compozitia sa a vitaminelor A, B1, B2, C, D, E, K, dar si a clorofilei, a acizilor grasi nesaturati, a fierului si a trigliceridelor, uleiul de masline este ingredientul minune in combaterea bolilor de inima, ulcerului si a gastritei, fiind foarte bine tolerat de stomac. Consumat cu regularitate duce la o reducere considerabila a colesterolului si la prevenirea cancerului de colon si cancerului la san.
Sursa Imaginii - tmskns.blogspot.com
Tag-uri: grasimi monosaturate |
- Ce este dispensarizarea (11167 visits)
- Despre sange - elementele figurate eritrocite, leucocite, trombocite (9540 visits)
- Ce este cortizonul (8982 visits)
- De ce ne vajaie capul (8745 visits)
- Bolile globulelor albe (6267 visits)
- Ce este diureza (5797 visits)
- Despre scoarta cerebrala (5468 visits)
- Afectiunile endocrine si tratarea lor in statiuni (5369 visits)
- Notiuni despre igiena copilului si a adolescentului (4878 visits)
- Care sunt alimentele permise si nepermise pentru cardiaci (4431 visits)
- Ce este congestia pulmonara (4227 visits)
- Ce este coagularea sangelui (4206 visits)
- Ce importanta are bromura ? (4145 visits)
- Ce este formolul (4085 visits)
- Despre undele ultrascurte (3680 visits)
- Explicarea termenilor atlas si axis
- Ce este blocajul cu novocaina
- Ce inseamna boala medicamentoasa
- Explicarea notiunii de boala profesionala
- Explicarea termenului "facies"
- Explicarea termenilor atlas si axis
- Ce este blocajul cu novocaina
- Ce inseamna boala medicamentoasa
- Explicarea notiunii de boala profesionala
- Explicarea termenului "facies"
Categorie: Sanatate - ( Sanatate - Archiva)
Data Adaugarii: 21 November '07
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :