Statistics:
Visits: 780 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Mancare de fasole verde
Q: | Intreaba despre Mancare de fasole verde |
Ingrediente
1 kg fasole păstăi, 30 g ceapă, 100 ml ulei, 500 g roşii sau 60 g bu¬lion, caţiva căţei de usturoi, sare, piper pisat, verdeaţă,, mărar.
Mod de preparare
Fasolea se fierbe la fel cum s-a arătat in reţetele precedente. intre timp, se taie ceapa mărunt şi se pune la prăjit intr-o cratiţă cu ulei infierbantat. Cand ceapa incepe să se rumenească se adaugă usturoi tocat mărunt, roşiile curăţate de pieliţă şi de seminţe şi tăiate in bucăţi mici.
In absenţa roşiilor, se poate folosi bulion de roşii stins cu apă caldă, după trebuinţă. Se lasă să fiarbă 5—6 min, după care se adaugă fasolea fiartă şi tăiată de 2—3 cm lungime, sare şi piper, după gust, mărar tăiat mărunt şi se amestecă, lăsandu-se să mai fiarbă cateva minute pe plită sau in cuptor
Pe plită, se inţelege că vasu cu mancare se pune pe un ochi de aragaz pe care s-a aşezat un disc de tablă groasă.
1 kg fasole păstăi, 30 g ceapă, 100 ml ulei, 500 g roşii sau 60 g bu¬lion, caţiva căţei de usturoi, sare, piper pisat, verdeaţă,, mărar.
Mod de preparare
Fasolea se fierbe la fel cum s-a arătat in reţetele precedente. intre timp, se taie ceapa mărunt şi se pune la prăjit intr-o cratiţă cu ulei infierbantat. Cand ceapa incepe să se rumenească se adaugă usturoi tocat mărunt, roşiile curăţate de pieliţă şi de seminţe şi tăiate in bucăţi mici.
In absenţa roşiilor, se poate folosi bulion de roşii stins cu apă caldă, după trebuinţă. Se lasă să fiarbă 5—6 min, după care se adaugă fasolea fiartă şi tăiată de 2—3 cm lungime, sare şi piper, după gust, mărar tăiat mărunt şi se amestecă, lăsandu-se să mai fiarbă cateva minute pe plită sau in cuptor
Pe plită, se inţelege că vasu cu mancare se pune pe un ochi de aragaz pe care s-a aşezat un disc de tablă groasă.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 19 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :