Statistics:
Visits: 1,003 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Mancare de cartofi cu castraveti murati
Q: | Intreaba despre Mancare de cartofi cu castraveti murati |
Ingrediente
1 kg cartofi, 200 g ceapă, 500 g castraveţi muraţi, 100 ml ulei, 50 g bulion, 2-3 roşii, 1-2 legături de mărar sau pătrunjel verde, piper.
Mod de prepapare
Cartofii se curăţă de coajă, se spală, se taie în felii şi se prăjesc puţin în ulei încins. In uleiul rămas se căleşte ceapa tăiată mărunt, pană se rumeneşte puţin. Se adaugă bulionul de roşii, se stinge cu apă caldă, se adaugă cartofii şi se fierbe totul. Cand cartofii sunt gata se adaugă castraveţii în prealabil curăţaţi de coajă şi de seminţe şi fierţi separat pană sunt gata (bine fierţi), apoi, dacă este nevoie, se adaugă sare (dacă castraveţii nu sunt prea săraţi, altfel apa în care au fiert trebuie aruncată). Se pun roşiile deasupra mancării care se lasă să mai fiarbă pe plită sau se introduce în cuptor şi se ţine pană se rumeneşte puţin pe deasupra. La servire se presară deasupra cu mărar sau cu pătrunjel verde tăiat mărunt.
1 kg cartofi, 200 g ceapă, 500 g castraveţi muraţi, 100 ml ulei, 50 g bulion, 2-3 roşii, 1-2 legături de mărar sau pătrunjel verde, piper.
Mod de prepapare
Cartofii se curăţă de coajă, se spală, se taie în felii şi se prăjesc puţin în ulei încins. In uleiul rămas se căleşte ceapa tăiată mărunt, pană se rumeneşte puţin. Se adaugă bulionul de roşii, se stinge cu apă caldă, se adaugă cartofii şi se fierbe totul. Cand cartofii sunt gata se adaugă castraveţii în prealabil curăţaţi de coajă şi de seminţe şi fierţi separat pană sunt gata (bine fierţi), apoi, dacă este nevoie, se adaugă sare (dacă castraveţii nu sunt prea săraţi, altfel apa în care au fiert trebuie aruncată). Se pun roşiile deasupra mancării care se lasă să mai fiarbă pe plită sau se introduce în cuptor şi se ţine pană se rumeneşte puţin pe deasupra. La servire se presară deasupra cu mărar sau cu pătrunjel verde tăiat mărunt.
Tag-uri: cartofi, castraveti murati, ulei, bulion |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 12 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :