Statistics:
Visits: 954 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Rata salbatica cu sos picant
Q: | Intreaba despre Rata salbatica cu sos picant |
Ingrediente:
Raţă 1 buc, ulei 100 g, ceapă 300 g, zarzavat de supă 200 g, făină 75 g,
bulion de tomate 50 g, cimbru 1/2 fir, castraveţi în oţet 150 g, muştar 40 g,
vin 100 ml, oţet 9° 25 ml, dafin 2 foi, piper, sare.
Mod de preparare:
După ce a fost marinată, raţa se taie în bucăţi şi se prăjeşte în ulei. In uleiul rămas de la prăjitul cărnii se căleşte făina, se adaugă ceapa tocată şi zarzavatul de supă dat pe razătoare, se stinge cu bulion desfăcut în apă şi se lasă să fiarbă 30 min.
Se pasează sosul prin sită, se pun bucăţile de carne în sos şi se continuă fierberea. Castraveţii se taie cubuleţe, se scurg şi se amestecă cu oţetul, vinul, muştarul, piperul boabe şi foile de dafin, se fierb 15 min. şi se toarnă peste carne, cu care se mai fierbe, pană ce carnea este moale.
Se mănancă cu garnitură de macaroane pregătită aparte.
Raţă 1 buc, ulei 100 g, ceapă 300 g, zarzavat de supă 200 g, făină 75 g,
bulion de tomate 50 g, cimbru 1/2 fir, castraveţi în oţet 150 g, muştar 40 g,
vin 100 ml, oţet 9° 25 ml, dafin 2 foi, piper, sare.
Mod de preparare:
După ce a fost marinată, raţa se taie în bucăţi şi se prăjeşte în ulei. In uleiul rămas de la prăjitul cărnii se căleşte făina, se adaugă ceapa tocată şi zarzavatul de supă dat pe razătoare, se stinge cu bulion desfăcut în apă şi se lasă să fiarbă 30 min.
Se pasează sosul prin sită, se pun bucăţile de carne în sos şi se continuă fierberea. Castraveţii se taie cubuleţe, se scurg şi se amestecă cu oţetul, vinul, muştarul, piperul boabe şi foile de dafin, se fierb 15 min. şi se toarnă peste carne, cu care se mai fierbe, pană ce carnea este moale.
Se mănancă cu garnitură de macaroane pregătită aparte.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 05 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :