FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 885
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Imitatie de vermut

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Imitatie de vermut

 Q:   Intreaba despre Imitatie de vermut       
Imitatie de vermutIngrediente

800 ml vin de 12°, 180 g zahar, 100 ml alcool de 80°, 1 lingura de caramel lichid, 5 g coaja de portocala, 2-3 g coaja de nuci verzi (poate fi uscata), 1/2 g scortisoara, 1/2 g nucsoara, citeva frunze de menta.

Mod de preparare

Componentele aromate se oparesc cu 200 ml de vin, iar in restul de vin se dizolva zaharul si se lasa sa dea intr-un clocot. Apoi se ia de pe foc, se adauga vinul aromatizat strecurat, alcoolul, se toarna in sticla, se astupa cu dop si se pastreaza la rece pana la consumare.

Unele componente aromate pot fi inlocuite, dupa gust, cu altele. Astfel, in loc de coaja de portocala se poate folosi coaja de lamaie sau de grapfruit, in loc de frunza de menta se poate folosi pelin ,coriandru etc.

Aromatizarea se poate face si direct in vasul cu vin, punandu-se componentele aromate intr-un saculet de tifon care se cufunda in vin si se lasa sa dea in 2—3 clocote, dupa care saculetul cu arome se scoate, iar in vinul racit se adauga alcoolul.


Tag-uri: imitatie de vermut, zahar, alcool



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 16 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :